AutoRai

28-6-2002

Peugeot 206 Zakenauto van het Jaar

Aan de zegetocht van Peugeot lijkt geen einde te komen. Het merk boekt succes op succes. Nu weer, is de 206 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar.

In veel landen voert de 206 verkoopstatistieken aan en de 307 is op het moment Auto van het Jaar en Gezinsauto van het Jaar. Met de Zakenauto van het Jaar trofee raakt de prijzenkast van Peugeot dus behoorlijk gevuld. De Zakenauto van het Jaar verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management. De 206 volgt de Volkswagen Golf op, die de titel vorig jaar mocht dragen.

De 206 wordt geroemd omdat het een moderne, goed rijdende reisauto is, die sportiviteit met comfort combineert. Het is een serieuze zakenauto die geen euro te veel kost. In de toptien van de Zakenauto van het Jaar verkiezing staat de Renault Espace op twee, de BMW 3-serie op de derde plaats, de Renault Scénic vierde, de Volvo V70 vijfde, BMW X5 zesde, de 5-serie zevende en de plaatsen acht tot tien worden bezet door respectievelijk de Mercedes C200, ML320 en S500.

De Mercedes ML en de BMW X5 lijken misschien vreemde eenden in de bijt, maar zij danken hun plaats aan de lage afschrijving. Doordat ze geen voorgangers hebben, houden ze lang hun waarde. Bij de vergelijking tussen kostprijs en kilometerkosten komt de X5 zelfs als beste uit de bus.

Deel: ' Peugeot 206 Zakenauto van het Jaar '
Lees ook