AutoRai

25-2-2003

Peugeot 807 Grand Tourisme

Ter gelegenheid van de introductie van de V6-motor in de nieuwe 807 onthult Peugeot een studiemodel dat de kwaliteiten van de 807 onderstreept: het concept 807 Grand Tourisme.

Z'n dynamiek is nog iets aangescherpt door de auto 50 mm te verlagen en door 18 inch velgen, speciale dorpellijsten en aluminium dakdragers in lengterichting te monteren. Bovendien kregen de koplampen een iets agressievere uitstraling.

Het intelligente concept van de 807 is hier ten volle benut om vier inzittenden een comfort van standing te geven. De stoelen zijn saffraankleurig. Het leer oogt door de metalen ringen eerder sportief dan luxe. In de rugleuningen van de voorstoelen zijn 13 inch TFT-beeldschermen gemonteerd die ongeacht de stand van de rugleuning uitstekend zichtbaar blijven. Alle stoelen hebben dezelfde uitgebreide verstelmogelijkheden van de bestuurdersstoel. De bovenzijde van het dashboard is afgewerkt met zwart leer en de onderkant van het dashboard en de portierbekleding met saffraankleurig leer. De deksels van de bovenste dashboardkastjes zijn net als de decorpstrips op het dashboard en de rand van het leren stuurwiel van gevernist hout.

De centrale console, die net als het stuur met leer bekleed is, bevat een DVD-speler, een koelbox en elektrisch inklapbare voetensteunen. Naast elektrisch bediende schuifdeuren heeft deze 807 Grand Tourisme ook een panoramisch glazen dak wat de auto een open karakter geeft. De 807 Grand Tourisme heeft een speciale rode kleur. Het geeft de auto een exclusieve sfeer, sportief en luxe tegelijk. Dat wordt onderhuids nog een bevestigd door de 150 kW sterke V6 motor, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met sequentiële bediening.

Zoekwoorden:

Deel: ' Peugeot 807 Grand Tourisme '
Lees ook