Pharox neemt BeheerVisie over


ROTTERDAM, 20111116 -- Pharox Holding B.V. maakt vandaag bekend dat zij per heden BeheerVisie B.V. heeft overgenomen. BeheerVisie is een gevestigde softwareonderneming op het gebied van beheer van de openbare ruimte. De onderneming is marktleider met applicaties die gebruikt worden door de overheid voor het registreren en volgen van meldingen (klachten) van burgers, bedrijven en andere organisaties. Daarnaast levert men applicaties die de overheid gebruikt om alle objecten in de openbare ruimte te beheren. De integratie met geografische informatie systemen zorgt ervoor dat alle objecten, grenzen en gebiedsdelen dynamisch kunnen worden geadministreerd en beheerd.

“Wij zijn zeer verheugd over de overname!” zegt Gerton Lusink algemeen directeur van Pharox Holding B.V. “BeheerVisie is een mooi bedrijf, met goede producten en tevreden en loyale klanten.” “Door Pharox en BeheerVisie te combineren onder één branche gerelateerde moederorganisatie, kan de continuïteit beter worden gegarandeerd.” zegt Johannes van der Heide algemeen directeur van BeheerVisie B.V. “Ook kunnen beide bedrijven door de gezamenlijke kennis van applicatie- en databaseontwikkeling meer functionaliteit toevoegen aan de applicaties van BeheerVisie en daardoor meerwaarde bieden aan haar klanten.” Er zijn veel overeenkomsten tussen beide IT bedrijven op het gebied van applicaties, ontwikkelmethodes en gebruikte technieken. Op de markt zullen beide bedrijven onder eigen naam en label blijven opereren. Beide ondernemingen zijn winstgevend met een stabiele kasstroom.

Zeker in de komende periode zal de druk op de overheidsmarkt toenemen. Het is daarom van belang gebruikers optimale functionaliteit te bieden zodat zij efficiënter om kunnen gaan met hun arbeidstijd en budget. Met andere woorden, applicaties die betere en gebruiksvriendelijkere procedures mogelijk maken, meer inzicht geven in uitgavepatronen, de beschikbare data en kennis beter borgen en gelijktijdig de dienstverlening naar burgers en bedrijven verbetert. Deze ambitie willen wij graag voor onze klanten waarmaken. Naast verdere uitbreiding in de gemeentelijke markt zien wij ook kansen bij andere overheidsinstanties zoals de waterschappen, provincies, havenbedrijven, natuur en bosbeheer maar ook woningcorporaties.

Over Pharox

Pharox is opgericht in 1992. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van IT beheer, maatwerkapplicaties, database systemen, internetapplicaties en cliëntsoftware. Het bedrijf biedt een volledige dienstverlening bestaande uit ontwerp, project planning, ontwikkeling, project management, hosting, onderhoud en support. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd op het gebied van inspectie en compliance systemen met klanten in de groot zakelijke markt en semi-overheid.

Over BeheerVisie

BeheerVisie is in 1996 ontstaan vanuit Agterberg Beheer B.V., een aannemingsbedrijf gericht op grond-, weg- en waterbouw, groen- én sportvoorzieningen. Sinds de start heeft BeheerVisie gestaag gewerkt aan klantvriendelijke applicaties voor het beheer van de openbare ruimte. Inmiddels werkt het bedrijf voor meer dan 90 verschillende klanten waaronder gemeentes, waterschappen en woningcorporaties.


Deel: ' Pharox neemt BeheerVisie over '
Lees ook