PERSINFORMATIE KROON RACING

Phil Bastiaans vecht terug

Nürburgring, 14 augustus 1999 Kroon Racing en Phil Bastiaans kenden een moeilijke start van de Renault Sport Clio Trophy. Zowel Kroon Racing als Bastiaans debuteren dit seizoen op Europees niveau en werden enigszins verrast door het hoge niveau in deze Europese klasse. Maar langzaam maar zeker weten Bastiaans en Kroon Racing de toppers te achterhalen.

Tijdens de training voor de race die zondag op de Duitse Nürburgring wordt verreden ging het echter prima. Bastiaans kwalificeerde zichzelf als vijftiende, hij start vanaf de achtste rij. De Limburger was daarmee redelijk tevreden. "Het enige probleem is dat wij in de loop van de training steeds terugzakken. In het begin van de training sta ik altijd bij de eersten, daarna gaan de anderen steeds sneller en val ik terug. Daar moeten we nog wat op zien te vinden." Bastiaans en Kroon Racing werden overigens gehandicapt door een beslissing van de wedstrijdleiding. Bastiaans: "Tijdens de vrije trainingen reden alle 64 Clio's tegelijkertijd op de baan. Dat was veel te gevaarlijk. Daarom hebben de rijders er op aangedrongen om de kwalificatietraining in twee groepen te rijden. De organisatoren hadden nogal lang nodig om daarover na te denken. Pas vrijdagavond om elf uur kregen we te horen dat er inderdaad in twee groepen zou worden getraind én dat wij in de eerste groep zaten. Dat betekende dat we al om half negen de baan op moesten. De voorbereiding op de training was daardoor kort en hectisch. Maar goed, het was nu wel veel veiliger."

Bastiaans vindt de Nürburging een prettig circuit. "Het is een circuit met mooie bochten. De baan is zo glad als een biljartlaken, met slechts een paar hobbeltjes. Ik rij hier graag." Hopelijk heeft Phil het tijdens de race net zo naar zijn zin als in de trainingen. "Het wordt een lange wedstrijd. Als ik de eerste ronden goed doorkom, behoort een finish in de Top Tien absoluut tot de mogelijkheden."

Zoekwoorden:

Deel: ' Phil Bastiaans vecht terug in Renault Sport Clio Trophy '
Lees ook