PERSINFORMATIE KROON RACING

Phil Bastiaans wint in Portugal

Estoril, Portugal, 6 november 1999 - Phil Bastiaans is nog steeds in topvorm. Nadat hij tijdens de Finaleraces op het Circuit Park Zandvoort zijn vierde overwinning van het seizoen behaalde in de Marlboro Renault Mégane Trophy was Bastiaans ook in het Portugese Estoril de beste. Tijdens een race voor het Belgisch kampioenschap Renault Mégane kwam de Kroon Racing coureur niet alleen als eerste over de finish maar verbeterde hij ook het baanrecord. Bastiaans reed deze race mee als gastrijder, het was voor de Limburger een goede voorbereiding op de wedstrijd van zondag. Dan wordt in Estoril de Europese Renault Mégane finale verreden.

Kroon Racer Phil Bastiaans startte de race voor het Belgisch kampioenschap vanaf de tweede positie. Toen het licht op groen sprong greep hij direct de leiding. Bastiaans bouwde een mooie voorsprong op maar die werd teniet gedaan toen de pacecar in de baan kwam nadat een aantal andere coureurs met elkaar in aanraking was gekomen.

Na drie ronden verliet de pacecar de baan en was het opnieuw Bastiaans die de leiding nam, gevolgd door Marcel Kesseler en de Franse Mégane kampioen Frederique Gabbillon. Bastiaans wist de concurrentie uiteindelijk op een behoorlijk achterstand te rijden en liet zien dat hij klaar is voor de Europese wedstrijd. Met een voorsprong van bijna drie seconden finishte Bastiaans voor Kesseler en Gabbillon. De Fransman was de enige niet-Nederlander in de top Vijf want Pim van Riet werd vierde en John de Vos kwam als vijfde over de streep.

Bastiaans toonde zich na afloop uitermate tevreden. “Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling mee te rijden met de Belgen, maar deze race bleek uitermate geschikt als oefening voor het grote werk van zondag. Vooral omdat er naast de Belgen ook Fransen en Italianen meededen. Het wordt vooral een tactische race. Vanochtend in de warm-up voor de Belgische race was ik al de snelste. Op de een of andere manier was dat tot grote ergernis van de Duitsers, die weinig vredelievende woorden spraken. Als ik een goede tijd weet te noteren in die tijdtraining van zondagochtend ziet het er voor de race goed uit”.

Uitslag Renault Mégane Cup meetellend voor het Belgisch kampioenschap
Estoril (Portugal), 6 november 1999
1. Phil Bastiaans 25.35:73
2. Marcel Kesseler + 2,86
3. Frederique Gabbillon (F) + 7,34
4. Pim van + 9,11
5. John de Vos + 9,45

Zoekwoorden:

Deel: ' Phil Bastiaans wint in Portugal '
Lees ook