Ingezonden persbericht


Philips kiest MatrixOne voor wereldwijde product collaboration

Philips versnelt time-to-market en time-to-volume door implementatie van MatrixOne-collaboration oplossingen bij 5000 gebruikers wereldwijd

Amsterdam/Eindhoven, 23 mei 2002 - MatrixOne (Nasdaq: MONE), toonaangevend aanbieder van product collaboration-oplossingen voor bedrijfsketens, maakt bekend dat Philips MatrixOne heeft gekozen om de wereldwijde implementatie van collaborative product development-oplossingen te leiden, met als doel het resultaat van haar semiconductordivisie te verbeteren. Door de inzet van MatrixOne ProgramManagement Central en MatrixOne Engineering Central in alle semiconductorvestigingen in Europa, Azië en Noord-Amerika, krijgt Philips een compleet overzicht van de gehele productontwikkeling- en productielevenscyclus. Hierdoor kan Philips haar klanten een snellere service verlenen. De efficiency die door verbeterde communicatie en samenwerking wordt verkregen zal de 'time-to-market' en de 'time-to-volume' voor Philips' Semiconductors' System-On-Silicon (SOS)-toepassingen en
-diensten aanzienlijk reduceren.

Het bereiken van een groter marktaandeel en hogere marges op deze SOS-toepassingen en -diensten vereist nauwe integratie tussen Philips' 'business creation'- en 'business fulfillment'-omgevingen. In haar Mainstream Television Systems Group heeft Philips Semiconductors inmiddels al een snelle implementatie afgerond van MatrixOne's oplossing om de samenwerking tussen de logistieke-, marketing-, engineering-, ontwerp-, en productieafdelingen in de vroegste stadia van het productontwikkelingproces te verbeteren.

Het succes van deze implementatie deed Philips er toe besluiten om de inzet van de MatrixOne-oplossingen uit te breiden om zo de waarde van de oplossing voor de onderneming te vergroten. MatrixOne ProgramManagement Central zal Philips in staat stellen om consistente set bedrijfsprocessen te handhaven gedurende het ontwikkelproces van de halfgeleiders, inclusief productie. MatrixOne Engineering Central maakt een tijdig beheer van zowel de bill-of-process als de bill-of-materials mogelijk in de productontwikkelinglevenscyclus, hetgeen belangrijk is voor veel processen die meerdere bedrijfsonderdelen overspannen, waaronder planning, marketing en productie.
Hierdoor kan Philips zowel haar time-to-market als time-to-volume doelstellingen behalen. Philips' semiconductors divisie zal wereldwijd 5000 gebruikers aansluiten op de collaboration-oplossing van MatrixOne.

"MatrixOne is de enige aanbieder van collaboration-oplossingen die in staat is om het juiste businessmodel, het juiste partnership, en de juiste technologie aan te bieden om aan onze behoeften te voldoen", zegt Mario Rivas, executive vice president of communications businesses bij Philips Semiconductors. "Sommige van onze producten hebben een korte levenscyclus van zes maanden en een productiecyclus van drie maanden. De weken waarmee we de productietijd kunnen inkorten dragen direct bij aan ons bedrijfsresultaat. De collaboration-oplossingen van MatrixOne zijn van kritiek belang om deze doelstelling te bereiken. Nu we het gebruik van deze oplossingen verder uitbreiden binnen onze organisatie en naar vertrouwde partners en klanten, garandeert MatrixOne's unieke wereldwijde implementatiemodel dat de totale eigendomskosten voor al onze locaties minimaal zijn."

"Met de ontwikkeling van Systems-On-Silicon vernieuwt Philips het productontwikkelingproces voor de complete halfgeleiderbranche", zegt Don Hunt, senior vice president of worldwide field operations van MatrixOne. "Net zoals MatrixOne begrijpt Philips dat het productontwikkelingproces veel deelnemers van verschillende organisaties kent. Productinformatie heeft een grotere waarde en impact op een onderneming wanneer die onderneming en haar bedrijfsketen van klanten, leveranciers en partners als één geheel worden gezien. Dankzij de inzet van collaboration-oplossingen kan Philips haar winst vergroten door de operationele kosten van alle locaties te verminderen."

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.
Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 32,3 miljard in 2001 de grootste elektronicafabrikant van Europa en één van de grootste ter wereld. Philips is toonaangevend op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, medische diagnostische beeldvormende apparatuur en patiëntenmonitoring en één-chiptelevisieproducten. De onderneming heeft 189.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen.

Het concern is actief in de sectoren verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan onder meer de New York Stock Exchange (symbool: PHG), de beurzen in Londen, Frankfurt en Amsterdam. Meer informatie is beschikbaar op:
www.semiconductors.philips.com.

Over MatrixOne
MatrixOne verandert de manier waarop producten op de markt worden gebracht. Het eMatrix-platform en de Value Chain Portfolio-toepassingen maken on-line samenwerking mogelijk in wereldwijde bedrijfsketens en bieden veilige toegang tot onafhankelijke handelsgemeenschappen in besloten en openbare elektronische marktplaatsen. MatrixOne, een betrouwbare partner voor innoverende ondernemingen, helpt klanten de juiste producten snel op de markt te brengen. MatrixOne heeft wereldwijd meer dan 575 klanten in onder meer de technologiesector, ruimtevaart en defensie, de automobielindustrie, de communicatiebranche, de consumentenmarkt, de mechanische en machine-industrie, in de markt voor medische apparatuur en de procesindustrie. Onder andere General Electric, John Deere, Procter & Gamble, Nokia, Siemens, JDS Uniphase en Honda gebruiken MatrixOne-technologie. Het hoofdkantoor van MatrixOne staat in Westford, Massachusetts en het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië en distributeurs in Zuid-Amerika en Australië. Bezoek www.matrixone.com voor meer informatie.

Deel: ' Philips kiest MatrixOne voor wereldwijde product collaboration '
Lees ook