Stork Group

Naarden, 6 april 1999

Philips verkoopt printed circuit boards afdeling aan Stork

Philips Medical Systems Nederland B.V. in Best en Stork hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de printplatenfabriek aan Stork per 4 april 1999.
De assemblage van printed circuit boards (printplaten) is gericht op hoogspecialistische series en biedt werk aan circa 200 medewerkers, die allen door Stork worden overgenomen. Stork zal deze activiteit binnen een jaar overbrengen naar een bedrijfspand in de omgeving van Eindhoven. Met de vakbonden en ondernemingsraad zijn overgangsmaatregelen getroffen met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden voor de betrokken werknemers.

Philips Medical Systems ziet de assemblage van printplaten niet als kernactiviteit.
Het bedrijf zal de printplaten, die worden toegepast in medische diagnostische apparatuur, blijven betrekken van Stork.

Voor Stork (20.000 medewerkers) sluit de overname aan bij de strategische wens tot versterking van de positie als toeleverancier van industriële componenten.
De printplatenfabriek, die ook aan andere klanten dan Philips gaat leveren, genereert een aan de winst bijdragende jaaromzet van ca. NLG 80 miljoen (EUR 35 miljoen). Daarmee realiseert Stork aan industriële componenten voor ruim NLG 300 miljoen (EUR 135 miljoen) omzet van de totale concernomzet van NLG 5 miljard (EUR 2,3 miljard). Operationeel zullen de printplaat-activiteiten gaan behoren tot Stork Electronics, een per 1 januari 1999 afgesplitste werkmaatschappij van Stork Nolte EMT B.V. te Eindhoven.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.: J.A. Huurdeman, tel.: 035 - 695 75 55 / 06 - 53 82 31 46 Philips: J. Crolla, tel.: 040 - 278 78 34

Deel: ' Philips verkoopt printed circuit boards afdeling aan Stork '
Lees ook