Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-09-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 7 september 2001

Dagelijkse berichten

Ter Apel: man (23) schopt tegen auto
Een 23-jarige man uit Ter Apel werd donderdagochtend op de Hoofdstraat in die plaats aangehouden voor de vernieling van een auto. De man schopte in de straat een deuk in het spatbord van een geparkeerde auto. Na zijn aanhouding verklaarde hij onderdak te willen bij de politie. Dat werd hem niet verleend want na het uitschrijven van een dagvaarding werd hij op vrije voeten gesteld.

Musselkanaal: verkrachtingszaak afgerond; twee mannen aangehouden De politie heeft het onderzoek naar een verkrachting van een 19-jarige vrouw uit Musselkanaal afgerond. De vrouw werd eind juli verkracht in haar woning in Musselkanaal en deed aangifte bij de politie. Twee mannen uit Musselkanaal, 28 en 35 jaar, die worden verdacht van de verkrachting zijn eind augustus aangehouden. Uit het ingestelde onderzoek kwamen de twee mannen als verdachten naar voren. Ze zijn inmiddels in bewaring gesteld. In verband met de bescherming van de belangen van het slachtoffer doet de politie verder geen mededelingen in deze zaak.

Veendam: ongeval met fietsster
Op de kruising van de Ubbo Wilkenstraat met de FJ de Zeestraat werd donderdagochtend een 59-jarige fietsster uit Veendam aangereden door een 53-jarige plaatsgenoot in een auto. De automobilist verleende geen voorrang en de vrouw kwam ten val. Zij werd met divers letsel voor controle naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht.

Veendam: dode man (39) in water bij jachthaven gevonden Een voorbijganger zag donderdagmiddag een levenloos lichaam drijven in het water bij de jachthaven aan de Molenstreek in Veendam. De brandweer heeft het lichaam van man uit het water gehaald. Het gaat vermoedelijk om eem 39-jarige man. De schouw heeft geen aanwijzingen opgeleverd dat het om een misdrijf zou gaan. Om de doodsoorzaak vast te stellen wordt er sectie op het stoffelijk overschot verricht. De identiteit van de man is bekend bij de politie maar de familie moet nog ingelicht worden.

Delfzijl: verwarde man maakt problemen
In een postkantoor aan de Schoolstraat en op het Molenbergplein in Delfzijl zorgde een verwarde 46-jarige man uit Appingedam voor de nodige onrust. In het postkantoor werd de man boos omdat hij geen geld op kon nemen zonder pas en gooide allerlei goederen door het kantoor. Op het Molenbergplein bedreigde de man een bankmedewerker met een prullenbak. Hij werd aangehouden en op het bureau beoordeeld door een arts die besliste dat de man gedwongen moest worden opgenomen in een psychiatrische kliniek.

Lettelbert: picknick banken tot twee keer toe weggenomen In de laatste twee weken van augustus / eerste drie dagen van september is van het zogenaamde rustpunt aan t Mienscheer in Lettelbert tot twee keer toe een licht groene houten picknickbank weggenomen. De eerste keer werden de poten van de bank doorgezaagd. Nadat de gemeente een reservebank had neergezet, werd deze van zijn fundering losgeschroefd en met kracht losgetrokken. Mogelijk dat getuigen iets hebben gezien van het wegnemen van de banken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek via 0900 8844.

Oude Pekela: verwondingen bij ruzie
Een 23-jarige man die verblijft in het ACZ in Oude Pekela kreeg donderdagmiddag ruzie met een medebewoner. Deze ging een kamer in en sloot de deur voorzien met draadglas. De 23-jarige man sloeg met hoofd en armen tegen de ruit en liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 36-jarige autokraker uit Groningen had donderdagmiddag pech toen hij in een geparkeerde auto inbrak aan de Eikenlaan in Groningen. De eigenaar van de personenauto arriveerde juist op het moment dat hij bezig was spullen uit de auto te halen. Hij werd meteen in de kraag gevat en even later aan de gewaarschuwde politie overgeleverd. De agenten herkenden het signalement van de man als van degene die enige tijd geleden ook was genoemd als dader van een autokraak. Hij is daarom ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: fietsster breekt been bij botsing
Een 56-jarige inwoonster van Groningen heeft donderdagmiddag haar been gebroken toen ze op de Vondellaan in Groningen in botsing kwam met een passerende personenauto. De vrouw fietste vanuit een uitrit de weg op en zag daarbij de naderende automobilist, een 20-jarige stadsgenoot, kennelijk over het hoofd. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: dubbele boete voor wildplasser die valse naam opgaf Een wildplasser die donderdagnacht een valse naam opgaf aan de politie kreeg een extra boete van 180 gulden, waardoor het totale bedrag voor hem kwam te staan op 280 gulden. Agenten zagen dat de man, een 23-jarige Stadjer, op de Poelestraat tegen een gevel stond te urineren. Toen hij daarvoor werd bekeurd (100 gulden), gaf hij een valse naam op, zo bleek even later.

Groningen: vechtersbazen aangehouden
Een 42-jarige inwoner van Drachten en een 22-jarige Stadjer zijn donderdagmiddag aangehouden, nadat ze Tussen de Beide Markten in Groningen met elkaar op de vuist waren geweest. Bij de komst van de politie vluchtten ze beiden weg, maar konden even later in de Gelkingestraat worden opgepakt. De Stadjer bleek in het bezit van een bankpasje die hem niet toebehoorde Deze bleek eerder op de dag gestolen te zijn in een kroeg aan de Peperstraat. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De man uit Drachten kon na verhoor weer naar huis. De aanleiding tot de vechtpartij is erg onduidelijk.

Groningen: binnenbrand
In een woning aan het Soephuisstraatje in Groningen is donderdagnacht brand ontstaan. Vermoedelijk is in de woon/slaapkamer een gordijin in brand gevlogen, waarna het vuur zich verspreidde. De kamer en de keuken brandden geheel uit. De brandweer had het vuur snel onder controle. De oorzaak van de brand staat nog niet vast.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

Deel: ' Picknickbanken tot twee keer toe weggenomen in Lettelbert '
Lees ook