Gemeente Tilburg


8-7-99

Piekbus en Nightliner rijden ook tijdens kermis

De Piekbus en de Nightliner gaan gedurende de gehele kermisperiode (17 tot en met 25 juli) rijden. Het college van B&W heeft besloten een aantal extra busvoorzieningen aan te bieden, om er voor te zorgen dat de kermis met de bus goed bereikbaar is.

Piekbus
Op alle dagen van de kermis rijdt de Piekbus vanaf 12.00 uur s´middags tot de laatste rit van de normale stadsdienst. Een uitzondering hierop zijn de zaterdagen. De bussen rijden dan volgens de Piekbusactie, namelijk vanaf 08.00 uur ´s ochtends. De Piekbus rijdt op zaterdagen tijdens de kermisweek tot de laatste rit van de normale stadsdienst. Voor een gulden brengt de Piekbus de reizigers heen en weer naar het centrum. De bussen rijden tijdens de kermis via de Noordhoekring, omdat de Heuvel vanwege de activiteiten niet bereikbaar is voor bussen.

Nightliner
Ook rijdt de Nightliner dagelijks om 01.00 uur naar Reeshof, Noord en Berkel Enschot/Udenhout. Op de vrijdag, zaterdagen en zondagen rijdt de Nightliner om 01.00, 02.00 en 03.00 uur. Op deze manier kunnen de kermisbezoekers na afloop nog met de bus naar huis. Een kaartje voor de Nightliner kost, net als bij de reguliere Nightliner in het weekend, vijf gulden. Kaartjes zijn vooraf te koop in de Promotiebus. Omdat de gebruikelijke haltes niet bereikbaar zijn, vertrekken de bussen vanaf het Oude Postkantoor aan de Spoorlaan.

Net als vorige jaren is er een tweetal parkeerterreinen aan de rand van de stad waar bezoekers gratis de auto kunnen parkeren en vervolgens gratis naar het kermisterrein worden gebracht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Piekbus en Nightliner rijden ook tijdens kermis in Tilburg '
Lees ook