PERSBERICHT

Amsterdam, 7 januari 1999

Pien Ooms naar Cartoon Network

Pien Ooms (28) treedt vanaf 19 januari als Account Manager in dienst bij de afdeling Advertising Sales van Car-toon Network.

Ooms is afkomstig van het congresorganisatiebureau, International Institute of Research (IIR). Daar bekleedde zij de functie van Product Manager.
Pien zal zich bezighouden met de verkoop van reclamezendtijd op Cartoon Network in Nederland.
Pien verricht haar activiteiten vanuit het Amsterdamse kantoor van Turner Broadcas-ting System, de moedermaatschappij van Cartoon Network.

Het personeelsbestand van Cartoon Network Nederland bestaat inmiddels uit 11 medewerkers. Dit is het gevolg van de verdere groei van het tekenfilmstation in Nederland dat inmiddels in bijna 59% van de huishoudens is te ontvangen.

Cartoon Network in meer dan 3,8 miljoen Nederlandse huishoudens

In Nederland zijn de cartoons voor kinderen van 0 tot 100 jaar in meer dan 3,8 miljoen huishoudens via de kabel te ontvan-gen. Cartoon Network is er 7 dagen per week en 24 uur per dag. Van 06.00 tot
24.00 uur worden de programma's in het Nederlands gesproken of ondertiteld.
Buiten Nederland zendt Cartoon Network inmiddels in 40 Europese landen uit.
De programmering van Cartoon Network wordt samengesteld uit de verzame-ling van meer dan 8.500 wereldberoemde tekenfilms, gemaakt onder meer door MGM, Warner Bros. en Hanna Barbera. Daarnaast toont het cartoonsta-tion de nieuwste producties uit eigen studio's, zoals Johnny Bravo, Dexter's Laboratory en Cow & Chicken alsmede aanwinsten uit de Europese film-en anima-tie-industrie.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////-

Deel: ' Pien Ooms naar Cartoon Network '
Lees ook