Cameron Health benoemt Pierre Chauvineau tot Vice President en General Manager, International

Benoeming signaleert versnelling van het commerciële momentum van de S-ICD, Cameron Health’s nieuwe subcutane defibrillator

SAN CLEMENTE, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20101004 --

Cameron Health (www.cameronhealth.com), San Clemente, Californië heeft vandaag bekendgemaakt dat Pierre Chauvineau benoemd is tot Vice President en General Manager, International van het bedrijf. Vóór zijn benoeming bij Cameron Health was Chauvineau in dienst bij Medtronic, Inc., waar hij zich de laatste 20 jaar heeft beziggehouden met het commercialiseren van pacemakers en implanteerbare cardioversiedefibrillators (ICDs) in Europa. Zijn benoeming betekent een belangrijke mijlpaal in de voortgang van het bedrijf naar de mondiale commercialisering van het S-ICD® systeem, een geheel subcutane defibrillator. Cameron Health kreeg in 2009 een CE-markering voor het S-ICD-systeem en brengt het product op de markt in Europa. Bovendien is het bedrijf in de Verenigde Staten momenteel bezig met het werven van patiënten voor een cruciale IDE-trial van het S-ICD-systeem.

Mr. Chauvineau heeft een aantal senior sales management- en marketingfuncties gehad bij Cardiac Rhythm Management voor Medtronic France, Medtronic UK en Medtronic Europe sinds hij in 1992 in dienst kwam bij het bedrijf. Het meest recent was de heer Chauvineau Regional Business Director voor Medtronic’s Cardiac Rhythm Management bedrijf in het VK en Ierland, waar hij ook fungeerde als voorzitter van de Heart Rhythm Industry Group van de Association of British Healthcare Industries. Mr. Chauvineau is afgestudeerd aan het Institute de Preparation a l’Administration et a la Gestion in Parijs, Frankrijk en heeft een MBA in International Management van het Monterey Institute of International Studies, Monterey, Californië.

“Het verheugt ons dat Pierre mede leiding gaat geven aan Cameron Health op dit cruciale moment in de ontwikkeling van ons bedrijf,” aldus Kevin Hykes, President en CEO van Cameron Health. “Cameron Health is bezig met een zeer belangrijke overgang van een organisatie in de ontwikkelingsfase naar een duurzame onderneming gericht op de wereldwijde commercialisering van het S-ICD-systeem. De uitbreiding van ons team met Pierre is consistent met onze intentie om te profiteren van de mogelijkheden die er voor het S-ICD-systeem op de mondiale markt zijn, en met onze inzet onze internationale klanten te ondersteunen met een commerciële organisatie van wereldklasse.”

Over het S-ICD®-systeem

Tot de onderdelen van het Cameron Health S-ICD-systeem behoren de SQ-RX™ pulsgenerator, de Q-TRAK™ subcutane elektrode, het Q-GUIDE™ elektrodeplaatsingsinstrument en de Q-TECH™ programmeur. Het S-ICD-systeem wordt subcutaan (net onder de huid) geïmplanteerd, waarbij de elektrode parallel aan en een beetje links van het borstbeen loopt. Hoewel de meeste functies automatisch zijn, kunnen aanpassingen gemakkelijk worden gedaan en gegevens eenvoudig worden opgevraagd door middel van een uiterst geavanceerd geïntegreerd programmeersysteem, dat speciaal voor het S-ICD-systeem is ontwikkeld. De Q-TECH programmeur is een van de kleinste units in de industrie en weegt minder dan drie pond. Deze lichtgewicht, draagbare unit kan draadloos communiceren met de SQ-RX pulsgenerator.

Over plotselinge hartstilstand (Sudden Cardiac Arrest, SCA)

Plotselinge hartstilstand is een plotseling, abrupt verlies van hartfunctie. De meeste episoden van SCA worden veroorzaakt door snelle en/of chaotische activiteit van het hart die ventrikeltachycardie of ventrikelfibrillatie worden genoemd. Recente schattingen wijzen uit dat ongeveer 850.000 mensen in de VS risico lopen op SCA en geïndiceerd zijn voor de plaatsing van een ICD, maar onbeschermd blijven. In feite is het zo dat minder dan 35 procent van de patiënten die geïndiceerd zijn voor een ICD, er ook daadwerkelijk één krijgen. SCA is niet hetzelfde als een hartaanval. Een hartaanval is een storing die wordt veroorzaakt doordat een bloedvat dat bloed aan het hart moet leveren, geblokkeerd is. Dit kan een deel van het hart permanent beschadigen. In tegenstelling tot bij SCA, overleven de meeste mensen een eerste hartaanval. SCA is een “elektrische” storing in het hart die ertoe leidt dat er geen bloedtoevoer naar de hersenen en de rest van het lichaam is. SCA is dodelijk indien onbehandeld. Het is bewezen dat ICD’s in 98% van de gevallen effectief zijn in het behandelen van gevaarlijke hartritmes die kunnen leiden tot SCA.

Over Cameron Health, Inc.

Cameron Health, Inc. (www.cameronhealth.com), dat is gevestigd in San Clemente, Californië (VS), is een pionier op het gebied van het ontwikkelen, produceren en distribueren van de volgende generatie implanteerbare defibrillatoren.

###

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cameron Health, Inc.
Rich Sanders, 949-940-4039

rsanders@cameronhealth.com

Deel: ' Pierre Chauvineau Vice President en General Manager van Cameron Health '


Lees ook