Voedingscentrum
Pierre Wind kookdoopt nieuw leskatern
24 mei

Het Voedingscentrum introduceert een nieuw leskatern voor het basisonderwijs over veilig, lekker en gezond eten. De feestelijke presentatie van het katern Voedselveiligheid vindt plaats op donderdagmiddag 30 mei onder culinaire begeleiding van TV-kok Pierre Wind. In het nieuwe katern is de complete handleiding opgenomen voor de musical over EKO en zo.

Na een ludieke kookdoop reikt Pierre Wind het eerste katern Voedselveiligheid uit aan de heer ir. G.A. Koopstra, Directeur Voedings- en Veterinaire Aangelegenheden van het ministerie van LNV. Leerlingen van groep 8 van de Annie M.G. Schmidtschool uit Den Haag verzorgen aan het eind van het programma de opvoering van de musical over EKO en zo, met daarin liedjes als Linke Soep en Super in de Supermarkt.

Spelenderwijs leren
Voeding is erg belangrijk voor een goede gezondheid. Het Voedingscentrum heeft daarvoor de lesmethode Voeding, de beste basis ontwikkeld. Het nieuwe katern Voedselveiligheid is bestemd voor kinderen in groep 5 tot en met 8. Naast materiaal voor acht lessen bevat het katern een complete handleiding voor de musical over EKO en zo. Door de teksten van de musical in te studeren, de scènes te spelen en te bekijken, leren de kinderen spelenderwijs over voedselveiligheid. Een originele aanvulling op het leskatern is het Smikkelpaspoort. Dit is een speel- en oefenboekje waarin de belangrijkste onderwerpen over voedselveiligheid door invuloefeningen, raadsels en opdrachten nogmaals aan de orde komen.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Informatie voor de pers
U kunt bij deze feestelijke presentatie aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Huijsmans, afdeling Communicatie: telefoon (070) 306 88 65.

Deel: ' Pierre Wind kookdoopt nieuw leskatern '
Lees ook