Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

24/03/00 Mr. Pieter van Vollenhoven brengt werkbezoek aan de Provincie Zeeland

Mr. Pieter van Vollenhoven brengt in zijn functies van voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid en voorzitter van het Fonds Slachtofferhulp op vrijdag 24 maart 2000 een werkbezoek aan de provincie Zeeland.

De heer van Vollenhoven brengt een bezoek aan de bouwplaats van de Westerscheldetunnel in Terneuzen en aan het Bureau Slachtofferhulp in Sas van Gent.

Bij de Westerscheldetunnel laat hij zich informeren over de veiligheidsaspecten rond de bouw van deze tunnel. Hierbij komt tevens de verkeersveiligheid ter sprake. De bouw van de 6,6 km. lange Westerscheldetunnel is in november 1997 begonnen en de tunnel moet in maart 2003 worden opgeleverd. De tunnel ligt van Terneuzen naar Ellewoutsdijk, precies tussen de huidige veerverbindingen Kruiningen- Perkpolder en Vlissingen- Breskens in.
De veerboten zetten nu gemiddeld 7500 auto's per dag over. Straks zullen per dag naar verwachting zo'n 12.000 auto's door de tunnel rijden. Hierdoor worden Zeeuwsch- Vlaanderen en Zuid- Beveland beter bereikbaar.

Tijdens het bezoek aan het Bureau Slachtofferhulp in Sas van Gent wordt, behalve over de huidige stand van zaken, gesproken over de zorgpunten van nu en in de toekomst en de wensen die er bestaan met betrekking tot het Fonds Slachtofferhulp en de Landelijke Organisatie Slachtofferhulp.

Deel: ' Pieter van Vollenhoven brengt werkbezoek aan Zeeland '
Lees ook