Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 24-08-2001 Dagelijke Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Ongeval Domineesweg
NAGELE Donderdagmorgen zijn bij een ongeval op de Domineesweg 4 Urkers (twee mannen van 26 en 25 jaar en twee vrouwen van 21 en 18 jaar) gewond geraakt. Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waskemeer (Fr.) verklaarde dat hij een half op de weg staande vuilniswagen inhaalde en zag dat de auto (met de Urkers) achter hem dat ook deed. Op het moment dat hij weer naar rechts stuurde, zag hij dat de auto in de linker berm raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De traumahelikopter is ter plaatse geweest maar heeft enkel assistentie verleend. De 4 Urkers zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Lelystad en Zwolle. De Domineesweg is ruim twee uur afgesloten geweest.

Snelheidscontrole
TOLLEBEEK De politie heeft woensdag met behulp van de lasergun een snelheidscontrole uitgevoerd op de Havenweg en de Karel Doornmanweg. In totaal reden 10 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 125 km/uur (na meetcorrectie). Maximaal 80 km/uur is toegestaan.

Pijltjesschietende jeugd aangehouden
EMMELOORD De politie heeft donderdagmiddag drie jongens uit Emmeloord (13, 14 en 15 jaar) aangehouden omdat ze met pijltjes voorzien van een spijker in de punt, op mensen schoten. Het drietal is na verhoor weer heengezonden.

Botsing fietsers
EMMELOORD Op de Zwin is donderdagmiddag een 14-jarige fietsster uit Emmeloord licht gewond geraakt bij een botsing. Zij wilde linksaf slaan terwijl een ander 14-jarig meisje uit Emmeloord rechtdoor wilde. Ambulancepersoneel heeft haar met een pijnlijke schouder overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Na behandeling mocht ze weer naar huis.

Inbrekers aangehouden
NAGELE Donderdagnacht zijn drie mannen uit Zeist (19, 20 en 25 jaar oud) aangehouden op verdenking van poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Ring. Ze waren kennelijk gestoord door surveillerende agenten en reden in een auto weg. De agenten controleerden het drietal maar kon niets verdachts vinden, behalve het feit dat drie mannen uit Zeist midden in de nacht door Nagele rijden. Ze volgden het drietal via Urk naar de A6, daar werd de achtervolging voortgezet door een andere politie-auto. De agenten reden terug naar Nagele en troffen bij een bedrijf aan de Ring inbrekersgereedschap aan waarmee geprobeerd was de deur te forceren. Het drietal is toen bij Lelystad aangehouden. Zij zijn voor verhoor in verzekering gesteld. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Bromfietsers zonder helm
URK Een 23-jarige bromfietser uit Urk en zijn 18-jarige passagiere hebben donderdagmiddag op de Urkerweg beiden een bekeuring gekregen voor rijden zonder helm. De bromfiets bleek teveel vermogen te hebben en is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Vernieling autos
DRONTEN Aan De Zaan zijn in de nacht van dinsdag op woensdag van 6 autos de banden lekgestoken en de lak bekrast. De politie stelt een onderzoek in.

Botsing wielrenner met auto
DRONTEN Op de Drontermeerdijk is een wielrenner uit Oldebroek (leeftijd onbekend) gewond geraakt na een botsing met een auto. De man had de auto bij een kruising over het hoofd gezien, waarschijnlijk werd zijn zicht belemmerd door de bossages. Ambulancepersoneel heeft hem met vermoedelijk gekneusde of gebroken ribben overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle.

Weedafval gedropt
DRONTEN Aan de Haringweg is ongeveer 55 zakken afval aangetroffen. Dit afval is vermoedelijk afkomstig van een hennepkwekerij. De Gemeente draagt zorg voor de afvoer van het afval.

Vrouw van ladder gevallen
ALMERE Donderdagmorgen is een 40-jarige vrouw bij haar woning aan de Hofstedestraat van 3 meter hoogte van een ladder gevallen. Vermoedelijk gleed de ladder weg omdat aan een van de poten een rubber steuntje ontbrak. De traumahelikopter is ter plaatse geweest en heeft assistentie verleend. De vrouw is per ambulance met letsel aan benen en armen overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Schilder van ladder gevallen
ALMERE Een 46-jarige man uit Abcoude is donderdagmiddag gewond geraakt nadat hij van een ladder was gevallen. Hij was aan de Weteringkade een boot aan het schilderen toen hij om nog onbekende reden van de ladder viel. Hij is per ambulance met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Inbreker aangehouden
ALMERE Donderdagavond is een 35-jarige Almeerder aangehouden nadat hij bij een woning aan het Kweldergrasveld had ingebroken. Oplettende omwonenden zagen de verdachte het huis binnen gaan. Toen de politie ter plaatse kwam, klom hij net het raam uit. De Almeerder is voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding tussen bromfietsers
ALMERE Donderdagavond heeft zich op een kruising in de Lindengouw een botsing voorgedaan tussen twee bromfietsers. Een 41-jarige Almeerder zag een 16-jarige Almeerder over het hoofd. De 41-jarige had nog proberen uit te wijken en kwam tegen een paal tot stilstand. Hij is met vermoedelijke meerder botbreuken in zijn voet per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De 16-jarige en zijn 15-jarige passagier (Almere) zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Aanhoudingen na vechtpartij
ALMERE De politie heeft donderdagavond op de Bottelaarpassage twee Almeerder (32 en 35 jaar) aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en vechten op de openbare weg. Beiden verzette zich hevig tegen aanhouding en zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. Het duo is voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Deel: ' Pijltjesschietende jeugd Emmeloord aangehouden '
Lees ook