Ingezonden persbericht


MILIEUKEUR AGRO-FOOD PERSBERICHTEN


* START PILOT PROJECT BLOEMISTERIJ MET MILIEUKEUR

Op 8 april 2002 heeft de start plaatsgevonden van de pilot Bloemisterij (verkoop bloemen en planten) met Milieukeur. Vijf bloemisten in Nederland nemen hieraan deel, allen lid van VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel. De pilot is, door middel van speciale winkelaccenten waarbij de consument centraal staat, erop gericht om de verkoop van milieuvriendelijker geteelde bloemen en planten te stimuleren. De bloemisten realiseren flinke inspanningen om het Milieukeurcertificaat te verwerven. In totaal duurt de pilot drie maanden.

Onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research heeft aangetoond dat er ruime belangstelling bij consumenten bestaat voor milieuvriendelijker geteelde bloemen en planten. Op basis van de voorkeuren van de consument is een winkelinrichting ontwikkeld. Het project is gericht op een ketenconcept dat op een efficiënte, effectieve en gecontroleerde manier milieuvriendelijker bloemen en planten aan de consument kan aanbieden. In de pilot wordt het ontwikkelde marketing- en ketenconcept in de praktijk getoetst. Na afloop van de pilot zullen alle betrokken partijen de opgedane ervaringen evalueren. Als het bloemistenconcept goed aansluit bij de wensen van de consument en als de teelt van bloemen en planten met Milieukeur op termijn groeit, maakt VBW Centrale Vereniging Bloemendetailhandel zich sterk voor een verbreding van dit concept bij Nederlandse bloemisten.

De vijf bloemisten die deelnemen
zijn: Bloemboetiek de Korenschoof te Schijndel, Bloembinderij Middenwaard te Heerhugowaard, Bloembinderij Muscari te Ruurlo, Decora Bloemdecoraties te Nijmegen en Lutjefleur te Lutjebroek.

De bloemist levert forse inspanningen en ook in de winkel wordt zoveel mogelijk rekening met het milieu gehouden. Het keurmerk Milieukeur staat hierbij borg voor het milieuvriendelijker handelen van de bloemist. Bloemen en planten van bloemisten met Milieukeur voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen als bloemen en planten van bloemisten zonder Milieukeur. De sierwaarde en houdbaarheid is in beide gevallen hetzelfde.

Het project is een samenwerking van VBW Centrale
Vereniging Bloemendetailhandel, Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland, Vereniging voor de Groothandel in Bloemkwekerijproducten, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, Bloemenveiling Holland, Bloemenveiling Flora, Milieu Programma Sierteelt, Stichting Milieukeur, Productschap Tuinbouw, Bloemisten Business Club, LEI, Wageningen Universiteit, Klict en Rijnconsult.


--
Dit is een bericht van de Stichting Milieukeur mailservice. Kijk voor meer informatie op onze web-site: https://www.milieukeur.nl/

Deel: ' Pilot project bloemisterij met milieukeur '
Lees ook