Pim Betist: "Crowdfunding is de toekomst"


AMSTERDAM, 20100224 -- De ontmoediging was groot na een uitgesproken faillissement van Sellaband gisteren door de rechtbank in Amsterdam. Pim Betist van Africa Unsigned is er heilig van overtuigd dat crowdfunding een bewezen succesformule is en is aangenaam verrast met de mededeling dat zich een nieuwe eigenaar voor Sellaband heeft gemeld: "Het zou zeer teleurstellend zijn geweest voor believers, artiesten en het team van Sellaband als zij niet meer de mogelijkheid hadden gehad om het concept, waar ik nog steeds in geloof, verder te ontwikkelen"

"De invloed die Sellaband heeft op de muziekindustrie is significant, zo bewijzen de vele prijzen die SellaBand in de wacht sleepte en het groot aantal initiatieven dat genspireerd werd door het crowdfunding concept van SellaBand. Zelfs Barack Obama heeft crowdfunding met succes toegepast in zijn verkiezingscampagne." aldus Pim Betist, bedenker en medeoprichter van Sellaband.

www.africaunsigned.com is het nieuwste initiatief van Pim Betist. Gestoeld op hetzelfde concept van crowdfunding wordt aan Afrikaanse artiesten de mogelijkheid geboden hun muziek wereldkundig te maken. Met een panel van muziek experts zoals Damon Albarn (Gorillaz, Blur), Baba Maal en Tony Allen (Fela Kuti) worden artiesten geselecteerd.

Muziek fans steunen een artiest met minimaal 1 U.S. dollar. Zodra de artiest10.000 U.S. dollar verzameld heeft gaat deze de studio in om een professionele EP met minimaal drie nummers op te nemen. De muziek wordt gedistribueerd aan alle fans die de artiest gesteund hebben. Africa Unsigned promoot de EP door deze aan te bieden aan alle online muziekwinkels (waaronder ook iTunes en Amazon). De inkomsten worden tussen fan en artiest gedeeld.

Na een rondreis door Afrika is Pim met producers, artiesten, muziek promotors en managers in West, Oost en Zuid Afrika een samenwerkingsverband aangegaan. Artiesten krijgen een opleiding en samen met Africa Unsigned wordt een brug geslagen naar de westerse nieuwe media; een mogelijkheid die anders onbereikbaar is voor artiesten uit dit werelddeel.

Via Africa Unsigned hebben inmiddels 25 artiesten de mogelijkheid gekregen zich professioneel te profileren.

Africa Unsigned


Deel: ' Pim Betist "Crowdfunding is de toekomst" '
Lees ook