Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Namens onze cliënt PIMCO sturen wij u bijgaand een persbericht.

Voor nadere toelichting kunt u contact opnemen met:
Marc van Heel Ingeborg Klunder
Director of Business Development Project Consultant voor Nederland en de Benelux Van Sluis Consultants 010-20 45 722 020-30 55 900PIMCO verwerft voor meer dan EUR 2 mrd mandaten van Nederlandse instituten

Acht Nederlandse institutionele beleggers brengen meer dan 2 mrd Euro vastrentende waarden onder bij PIMCO.

8 augustus 2001
PIMCO Europe Ltd. heeft na de start in 1999 van de Londense vestiging acht mandaten van Nederlandse institutionele beleggers verworven met een waarde van meer dan EUR 2 mrd.

PIMCO is specialist in het beheer van vastrentende-waarden-portefeuilles en richt zich op totaalrendement. Het beleid voorziet in beleggingen in verschillende soorten schuldpapier. Deze betreffen het hele scala van triple-A obligaties tot junk bonds waarvoor verschillende soorten zekerheidsstelling worden verleend, variërend van hypotheken tot debiteurenportefeuilles.

In Nederland en België richt PIMCO zich vooral op de marketing van fondsen als US Fixed Income Fund, Total Return Fund, High Yield en Stocks Plus aan grote institutionele beleggers. Om de dienstverlening aan de opdrachtgevers uit de Benelux te optimaliseren heeft PIMCO Europe Ltd. onlangs een kantoor in Rotterdam geopend.
Marc van Heel, Director of Business Development Benelux voor PIMCO Europe Ltd. in zijn commentaar: "De samenstelling van de beleggingsmix bij institutionele beleggers in Nederland leent zich heel goed voor het gebruik van specialistische vermogensbeheerders voor een breed scala aan vastrentende beleggingen. De toegevoegde waarde van PIMCO op de Nederlandse markt zit in onze doelgerichte en strak georganiseerde beleggingsprocessen in combinatie met de consistentie van onze performance ten opzichte van de door onze opdrachtgevers gekozen benchmarks".

PIMCO is met meer dan $ 220 mrd beheerd vermogen een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. PIMCO is in 1971 opgericht en gevestigd in Newport Beach, California. Het Duitse verzekeringsconcern Allianz Groep, met bijna $670 mrd vermogen en gevestigd in 70 landen wereldwijd is meerderheidsaandeelhouder in PIMCO.

Voor nadere toelichting:
Marc van Heel Ingeborg Klunder
Director of Business Development Project Consultant voor Nederland en de Benelux Van Sluis Consultants 010-20 45 722 020-30 55 900

Deel: ' PIMCO verwerft EUR 2 mrd mandaten van Nederlandse instituten '
Lees ook