Pininfarina bouwt compacte terreinauto voor Mitsubishi

(18 Februari 1999)

PERSBERICHT:

Mitsubishi Motors en Pininfarina treffen op dit moment de laatste voorbereidingen voor de start van de productie van een nieuwe compacte terreinauto voor de Europese markt. Onlangs bracht topman Katsuhiko Kawasoe van Mitsubishi Motors een bezoek aan de Italiaanse autobouwer. Samen met directievoorzitter Sergio Pininfarina besprak hij de laatste plannen voor de samenwerking. Op de autotentoonstelling van Genève toont Mitsubishi twee prototypes van het nieuwe model.

Mitsubishi koos voor Pininfarina vanwege de vele ervaring die deze onderneming heeft met de ontwikkeling en productie van aangepaste modellen voor diverse Europese automobielfabrikanten. De nieuwe, compacte terreinauto is gebaseerd op de Pajero iO die sinds enige tijd in Japan wordt geproduceerd en verkocht. Pininfarina heeft de auto licht gewijzigd en aangepast aan de wensen en eisen van de Europese automobilist. In Genève onthult Mitsubishi op 9 maart aanstaande twee prototypes: één met een elegante styling en één met een meer agressieve off-road uitstraling.

Eerste terreinauto met GDI-benzinemotor
Met de introductie van deze compacte Sports Utility Vehicle (SUV) speelt Mitsubishi Motors in op de vraag naar kleinere, lichtere terreinauto's met een functioneel karakter. De nieuwe auto zal standaard worden uitgerust met de bekende hoogwaardige 4WD-techniek uit de Mitsubishi Pajero, waarmee Mitsubishi al jarenlang rallysuccessen boekt. Mitsubishi's compacte SUV is bovendien de eerste terreinauto met direct ingespoten benzinemotor in Europa.

Nieuwe fabriek
De nieuwe Mitsubishi zal worden geproduceerd in Pininfarina's nieuwe fabriek in het Italiaanse Bairo Canavese. Hiermee is de auto het vierde model van Mitsubishi dat in Europa wordt gebouwd. Mitsubishi Motors produceert al Canter trucks in Portugal, terwijl bovendien de twee volumemodellen Carisma en Space Star speciaal voor de Europese markt worden gebouwd bij NedCar in het Limburgse Born.

Deel: ' Pininfarina bouwt compacte terreinauto voor Mitsubishi '
Lees ook