Politie Midden- en West Brabant

Pinksterweekeinde BoZ-RsD-Breda

Datum: 20/5/2002
Auteur: Hans Beurskens

ETTEN LEUR

Woninginbraak
Op zaterdagavond werd tussen 18.45 en 20.15 uur ingebroken in een woning aan de Midden Donk te Etten-Leur. Aan de achterzijde van de woning werd een raam opengebroken. Uit de woning werd geld gestolen.

Woninginbraak
Er werd ingebroken in een woning aan de Stelling te Etten-Leur. De toegang werd verschaft door een ruit aan de zijkant van de woning te vernielen. De bewoners waren op vakantie en de gehele woning werd doorzocht. Het is nog onbekend wat er uit de woning werd ontvreemd.

Onenigheid tijdens Leurse Havenfeesten
Op zondagavond ontstond er onenigheid tijdens de Leurse havenfeesten op een terras aan de Lange Brugstraat. Terwijl de afzetmaterialen opgeruimd werden gooide iemand bier naar de aanhanger waar de hekken op geplaatst werden. Een hekkenopruimer pikte dit niet en gaf de betreffende man een klap in diens gezicht. Deze man kreeg een waas voor zijn ogen en moest vervolgens door vrienden in bedwang worden gehouden. Met de nodige moeite werd hij door zijn vrienden afgevoerd.

Mishandeling Etten-Leur
Een 27 jarige man uit Etten-Leur en zijn 22 jarige vriend uit Den Helder, die samen de Havenfeesten hadden bezocht, kregen in de nacht van zondag op maandag op weg naar huis een woordenwisseling met een groep jongemannen van Noord-Afrikaanse afkomst. Omstreeks 01.30 uur liepen de mannen op het Van Bergenplein toen zij aangesproken werden door een groep jongens. Op een bepaald moment werd de Etten-Leurenaar aangevallen door de groep jongens. Hij werd in elkaar geslagen en liep verwondingen aan zijn hoofd op. Zijn vriend wist hem uit de groep weg te halen waarna de daders vluchtten. Het slachtoffer werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis voor nader onderzoek.

BREDA

Inbrekers in de kraag gegrepen
Op vrijdag 17 mei 2002 te 23.10 uur heeft de politie na een korte zoektocht in de omgeving, twee mannen en een vrouw aangehouden voor een net tevoren gepleegde inbraak in een bedrijf aan het Bergschot te Breda.
Na de melding zocht de politie de omgeving af met een diensthond. Die volgde het spoor van de daders via een nabijgelegen bosperceel naar de Tilburgseweg, waar de daders kennelijk in een auto waren weggereden. Bij de inbraak was een rolluik geforceerd en een raam ingeslagen, waarbij de daders bloed hadden verloren.
Controle van een auto die op de Oosterhoutseweg stond, leverde de politie een 32-jarige vrouw en een 33-jarige man op (beiden uit Breda), die drugs aan het gebruiken waren. Tevens lag er vers bloed in de auto.
Een andere 33-jarige man werd lopend in de buurt aangetroffen. Alle drie zijn ze aangehouden verdacht van de inbraak, waar een computer is gestolen.
Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding winkeldief
Op zaterdag 18 mei 2002 omstreeks 10.30 uur werd ter zake winkeldiefstal op het Brabantplein te Breda een 34-jarige man uit Dongen aangehouden. Had bij een supermarkt een blikje bier en twee pakken zeeppoeder weggenomen en bij een drogisterij een potje dagcreme. Personeel van de supermarkt betrapte hem op heterdaad. Na verhoor is de verdachte ingesloten omdat hij nog gezocht werd voor een oplichting in Oosterhout.

Venten zonder vergunning
Bij de ingang van een winkel aan De Burcht te Breda is zaterdagochtend een 43-jarige Roemeense vrouw uit Antwerpen bekeurd voor het zonder vergunning verkopen van de nederlands/franse krant: Het Daklozen Woord.
De politie stuurde haar met een bekeuring op zak weg en nam acht kranten in beslag.

Diefstal Crosmotoren
Bij een inbraak in een schuur aan de Philips Schonckstraat te Breda werden in de nacht van donderdag op vrijdag twee crosmotoren ontvreemd.
Een Kawasaki KX 80 CC
Een Suzuki RM 250 CC
Men heeft de poort opengebroken en het slot van de schuur verwijderd. Hierna heeft men de ketting waar de crosmotoren aan vast lagen doorgeknipt.

Inbraak in bedrijf
Bij een bedrijf aan de Druivenstraat is zaterdagochtend rond 03.00 uur ingebroken. Men is via de brandtrap naar de eerste verdieping geklommen. Hier heeft men een ruit van een nooddeur vernield en is men het pand binnengeklommen. Men heeft in het pand een kast opengebroken. Een computer is gestolen en tevens is er een computer vernield.

Vernieling ruiten van school
Bij basisschool De Samenloop aan de Meerhoutstraat werden afgelopen week voor de zoveelste keer vernielingen verricht. Er werden vier ruiten vernield. Tevens werd het slot van het berghok verbroken.

Opgepakt voor mishandeling
Twee broers uit Bavel zijn zaterdagochtend rond drie uur aangehouden op het Kasteelplein in het centrum van Breda nadat zij een man hadden mishandeld: een 27-jarige inwoner van Teteringen. De ambulance bracht hem voor behandeling naar het Baronieziekenhuis. De aanleiding zou zijn dat de man de vriendin van een van de broers had beledigd.
Gezien de aard van de mishandeling zijn de verdachten ingesloten. Het gaat om Bavelnaren van 20 en 22 jaar. In de loop van zaterdag zijn ze na verhoor naar huis gestuurd.

Dronken achter het stuur
Een 33 jarige inwoner van Breda is zaterdagochtend even na vier uur met zijn auto aangehouden op de Oosterhoutseweg in Breda omdat zijn rijgedrag bijzonder opviel. Hij bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd ingenomen en na verhoor werd hij in vrijheid gesteld.

Beroving met geweld
Zaterdagmiddag 18-05-02 (rondom vier uur) heeft er in de Willemstraat te Breda een mishandeling plaatsgevonden. Een 41-jarige Belg is door 4 mannen mishandeld en daarna in een auto geduwd. Onder bedreiging en mishandeling is hij naar een woning elders in Breda gebracht. In de woning heeft hij zijn bankpas met pincode af moeten staan aan één van de mannen die daarna geld heeft gepind. In de woning is hij beroofd van zijn horloge en het geld dat hij in zijn bezit had. Nadat het geld van zijn rekening was afgehaald is het slachtoffer uit de woning gezet.
Het slachtoffer heeft daarna aan omstanders gevraagd om een ambulance voor hem te waarschuwen omdat hij behoorlijk aan zijn gezicht gewond was geraakt. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat het slachtoffer een inwendige bloeding aan één van zijn ogen had en dat hij voor observatie één nacht in het ziekenhuis moest blijven. De politie wil graag degene spreken die voor het slachtoffer de ambulance heeft gewaarschuwd. Mogelijk dat er ook nog getuigen zijn van de mishandeling in de Willemstraat. U kunt zich in verbinding stellen via het algemeen politienummer 0900-8844 en vragen naar de recherche van het bureau Vlaanderenstraat.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

Op de Rijskweg 58 thv Ulvenhout was een auto over de kop geslagen omdat de bestuurder met zijn inzittende de landkaart aan het raadplegen was. Gevolg voertuig kwam rechts van de rijbaan in de berm , reed een lichtmast omver en sloeg vervolgens over de kop. Beide inzittenden overgebracht naar Elisabeth ziekenhuis te Tilburg. Bestuurder (22-jarige man uit Veenendaal) had kneuzingen en passagier (24-jarige vrouw uit Apeldoorn) een fractuur in de nekwervel. Ernst hiervan nog niet bekend.

Notoire overtreder wordt door de politie aangehouden Op de ochtend van tweede pinksterdag, maandag 20 mei 2002, zag een motorsurveillant een 34 jarige Bredanaar met zijn auto over de Tramsingel in Breda rijden. Hij staat bij de Bredase politie bekend als een zogenaamde recidivist daar hij in het verleden meerdere verkeersdelicten heeft begaan. Als gevolg van deze recidive had hij. inmiddels een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd gekregen tot 2009!
De auto bleek na controle tevens niet verzekerd en APK gekeurd te zijn. Tevens was al lange tijd de motorrijtuigenbelasting niet betaald. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto werd in beslag genomen. Na het opmaken van het proces-verbaal werd hij weer heengezonden.

Aanrijding:
Vond op vrijdag 17 mei een aanrijding plaats tussen twee personenautos op de Westelijke Parallelweg te Zevenbergschen Hoek. Aldaar reed een auto vanaf de Dirk de Botsdijk via een parkeerstrook de Westelijke Parallelweg op, toen een andere auto voor hem van rechts kwam en hij hiervoor niet was gestopt. Materiele schade aan beide voertuigen was het gevolg.

Gestolen auto in brand gezet:
Op zondag 19 mei, omstreeks 02.00 uur werd een brand gesignaleerd aan de Oude Heijningsedijk te Fijnaart. Ter plaatse bleek een personenauto in brand te staan. De auto is geheel verbrand, waarbij de gastank vermoedelijk is ontploft.
De eigenaar van de auto had nog niet waargenomen, dat deze aan de Prinses Christinastraat te Helwijk was gestolen. De auto is getakeld.

Aanhouding op heterdaad:
Op vrijdag 18 mei werd op heterdaad een minderjarige aangehouden op het moment dat hij aan de Schansweg te Klundert goederen had gestolen uit een personenauto. Uit onderzoek bleek dat hij net zeven CDs uit een auto had gehaald. Een tweede minderjarige wist op dat moment te ontkomen, maar is later gehoord. De twee verdachten worden verwezen naar bureau Halt.

Openlijke geweldpleging:
Vond in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei openlijke geweldpleging plaats aan de Kerkstraat te Zevenbergen. Bij deze vechtpartij waren zestal personen betrokken. Twee personen zijn per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis te Roosendaal en twee personen zijn per ambulance overgebracht naar het Amphia ziekenhuis te Breda.
Alle vier de personen mochten het ziekenhuis na onderzoek weer verlaten.

De mogelijke toedracht is dat twee stelletjes uit waren en deze voor de grap elkaar een klap gaven, waarop werd gedacht dat men vocht. Hierop grepen de toezichthouders in en ontstond er een handgemeen tussen hen de vier andere personen. De juiste personalia van de personen zijn nog niet bekend en de juiste toedracht van het verhaal moet nog door de politie worden onderzocht.

Aanhouding op heterdaad:
Op zaterdag 18 mei konden op heterdaad twee minderjarigen uit Zevenbergen worden aangehouden na diefstal uit een bestelbus aan de Molenbergstraat te Zevenbergen.
Er werd aangifte gedaan van vernieling ruiten van een Mercedes-Benz bus en het stelen van een radio-frontje. Door een getuige werd een signalement gegeven van de jongens die voor deze inbraak in aanmerking kwamen. Door de politie is toen uitvoerig door Zevenbergen gesurveilleerd om ze op te sporen en ze werden aan de Stationsstraat gevonden. Door de getuige werden twee direct herkend. Deze twee zijn aangehouden en verhoord. Uit onderzoek bleek verder dat er nog een derde minderjarige verdachte erbij was, die nog moet worden gehoord. Aangezien deze verdachten vaker met de politie in aanraking zijn geweest krijgt men een proces-verbaal om zich voor de Kinderrechter te verantwoorden.

Diefstal tandemasser:
Op zondag 19 mei is aangifte gedaan van diefstal van een tandemasser aan de Parelhoenweg te Moerdijk. Men was op het terrein gekomen door het knippen van een gat in de omheining, waarna men die tandemasser weg gehaald kon worden. Gegevens van deze aanhanger zijn nog niet bekend.

Bromfietsbestuurder lastig en onder invloed:
Op maandag 20 mei, omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van ongeval op de Hoofdstraat te Zevenbergschen Hoek. Aldaar bleek een bromfietsbestuurder, oud 25 jaar uit Stadt Nordhorn met zijn bromfiets te zijn gevallen en een wond had op zijn kin en een hand. De wonden zijn door de GGD ter plaatse verbonden.
Ter plaatse bleek verder, dat hij onder invloed was van alcohol waarop hij is aangehouden voor nader onderzoek op het bureau. De blaastest gaf 670 ug/l aan en heeft daarvoor een boete van 250 Euro gekregen. Nadat hij weer terug was in Zevenbergschen Hoek werd hij lastig door daar in de omgeving diverse mensen wakker te bellen. Hij is daarop verwijderd in de richting van zijn verblijfplaats aan de Moerdijkseweg.

Aantreffen gestolen auto:
Op maandag 20 mei 2002 werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, vanaf het Industrieterrein Dintelmond te Fijnaart. Even later werd de politie in kennis gesteld, dat een personenauto op zijn kop lag naast de weg aan de Postbaan te Fijnaart. Uit onderzoek bleek dat deze auto afgelopen nacht was gestolen. De auto kon nu terug naar de eigenaar maar niet meer in dezelfde staat.

BERGEN OP ZOOM E.O.
DISTRICT BERGEN OP ZOOM
Alcoholcontrole:
Bij controles op verschillende plaatsen in het district werden de navolgende personen verbaliseerd.

-17/5/2002 BopZ 20.30 uur een 55 jarige man uit BoZ blies 295 ug/l P.V. wordt opgemaakt

-17/5/2002 BopZ 22.41 uur een 24 jarige man uit Hoogerheide blies 240 ug/l Transactie Euro 190,--

-17/5/2002 BopZ 23.00 uur een 23 jarige man uit BopZ blies 275 ug/l Transactie Euro 190,--
Tevens bleek deze man geen rijbewijs te hebben. Ook stond hij nog gesignaleerd voor een tweetal
Openstaande geldboetes van in totaal Euro 1.415,80. Door tussenkomst van familie zijn de
Geldboetes betaald.

- 17/5/2002 Halsteren 23.50 uur een 23 jarige man uit Halsteren blies 245 ug/l. Dagvaarding uitge-
reikt om ter terechtzitting te verschijnen.

- 18/5/2002 Hoogerheide 00.30 uur een 29 jarige man uit Hoogerheide blies 295 ug/l. Transactie Euro 190,--

- 18/5/2002 BopZ 01.00 uur een 48 jarige man uit BopZ blies 350 ug/l. Transactie Euro 190,--

- 18/5/2002 Halsteren 00.45 uur een 44 jarige man uit Wilrijk (Belgie) 350 ug/l. Transactie Euro 190,--
Deze bestuurder van zeer recalcitrant.

STEENBERGEN
Belediging van ambtenaar in functie
Zondag 19 mei 2002 te 01:05 uur werd op de Markt te Steenbergen een 40-jarige man uit die plaats aangehouden terzake belediging. Hij zei tegen een politieman die met een burger in gesprek was: jij bent een lul. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Vandalisme/baldadigheid
Op 19 mei 2002, omstreeks 04.10 uur, werd een 36-jarige man uit Ossendrecht aangehouden op de Markt te Steenbergen voor het op de weg kapot gooien van een glas. Dit vond hij heel normaal. Een proeces-vebaal moet hem aansporen tot ander gedrag.

Dinteloord:
Poging inbraak bedrijf
Zondagavond werd getracht in te breken bij een bedrijf aan de Karel Doormanstraat te Dinteloord. Een ruit werd vernield. De dader raakte waarschijnlijk gewond. Vermoedelijk is er niemand daadwerkelijk binnen geweest.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Onder invloed:

-18/5/2002 te Heerle 05.30 uur werd een 37 jarige man uit Boxtel op de Bergsebaan aangetroffen
in zijn auto. Bleek alcohol te hebben gedronken. Blies 350 ug/l. Transactie van Euro 190,--.

Vernielingen
Bij een transportbedrijf aan de Halsterseweg te Halsteren werden tussen zaterdagavond 18-5 en zondagmorgen 19-5 van alle opleggers op het bedrijfsterrein de zeilen stukgesneden om te kijken wat voor goederen er in de opleggers zaten. Toegang tot het terrein werd verkregen door de omheining stuk te knippen. Uit een van de opleggers werd waspoeder weggenomen.

Inbraak auto
In de acht van za/zo 18-19/5 werd van een Opel Corsa een ruit ingegooid en werd de geluidsappara-tuur weggenomen. De auto ztond afgesloten geparkeerd op de Zuid-zijde haven te Bergen op Zoom.

Brand in mobiele WC
Zondagavond omstreeks 22.50 uur kwam de melding dat er een mobiele WC in brand stond aan de dorpsstraat te Halsteren. Terplaatse bleek dat de rol WC-papier in brand was geraakt. Dat dit niet vanzelf gaat mag duidelijk zijn.

Brand in caravan
Maandagochtend omstreeks 01.45 bleek er brand te zijn in een caravan aan de Bernhardstraat te Halsteren. Een buurtbewoner raakte licht gewond bij een poging de brand te blussen. De caravan ging totaal verloren. Bij de brand werden drie jonge mannen gezien die hard wegliepen.
Aangezien ook een caravan vrijwel nooit spontaan gaat branden wordt ook hier gedacht aan brandstichting. Mede gezien het vorige bericht verzoekt de politie de bewoners van Halsteren om extra alert te zijn en bij verdachte situaties te bellen.
Bergen op Zoom Zuid
Mishandeling:

Op 18/5/2002 omstreeks 04.04 uur werd op de Koningsstraat te BopZ een 35 jarige man uit
Sint Philipsland aangetroffen, liggend op straat. Zijn hoofd was bebloed. Tot op heden onbekend
hoe de man aan deze verwondingen is gekomen. Vermoedelijk mishandeld. Is door een ambulance van de GGD overgebracht naar het Lievensbergziekenhuis te BopZ.

Op zondag 19 mei 2002 omstreeks 00:49 uur zagen agenten in het centrum een man met een bebloed gezicht. Nadat zij met deze 37-jarige Bergenaar hadden gesproken, bleek dat hij mishandeld was in het cafe genaamd Jan Doedel gevestigd aan de Grote Markt te Bergen op Zoom. De agenten stelden een onderzoek in het genoemde cafe in. Aldaar is door het slachtoffer een man aangewezen als verdachte van de mishandeling en aangehouden. Het gaat om een 35-jarige man uit Bergen op Zoom. Na verhoor is hij in de loop van de dag heengezonden.

Op zondag 19 mei 2002, omstreeks 03.35 uur, werden op de Grote Markt twee Bergenaren van 18 en 19 jaar zonder aanwijsbare reden mishandeld door twee plaatsgenoten van 17 en 19 jaar. Met verwondingen aan het hoofd werden de slachtoffers door de ambulance overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom. De verdachten zijn op de Antwerpsestraat aangehouden en na verhoor in de loop van de dag heengezonden.

Inbraken auto:
Tussen donderdag 16 mei 2002 18.00 uur en vrijdag 17 mei 2002 18.15 uur werd van een Toyota Corolla een kentekenplaat ontvreemd LT-RH-58

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 16.30 en 16.45 uur werd op de Burg Vergroesenstraat te BoZ van een Fiat Tobo een ruitje vernield en een cd wisselaar ontvreemd.

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 15.00 en 15.125 uur werd aan de Kon Willem III laan te BoZ van een Audi 80 een ruitje vernield en een autoradio cd speler ontvreemd.

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 14.20 en 16.20 uur werd op de Lindebaan te BoZ van een Renault Megane een zijruitje vernield en uit de kofferbak werd een rugzak ontvreemd, die later in de parkeergarage werd teruggevonden.

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 09.20 en 17.45 uur werd op de Paracelsuslaan te BoZ van een Renault Megane een ruitje ingeslagen. Er werd niets ontvreemd.

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 09.25 en 17.30 uur werd op het Stationsplein te BoZ gepoogd in een Mazda in te breken middels het forceren van een portierslot.

Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 19.00 en 19.15 uur gepoogd in te breken ineen VWPolo aan de Lindebaan te BoZ.

Van za/zo 18/19-5 werd va een personenauto die stond geparkeerd op de Engelsestraat te Bergen op Zoom de rechtervoorruit ingeslagen werd een autoradiocass.rec. en een polstas met bescheiden weggenomen.

Op zaterdag 18-MEI-02 tussen 23:00 uur en 23:15 uur, werd rechter achterruit van auto vernield, kennelijk om hierlangs het portier open te kunnen maken. Vermoedelijk door snelle optreden van eigenaar is het bij een poging gebleven.

Za op Zo werd aan de zuidzijde Haven ingebroken in een personenauto. Een ruit werd vernield en de geluidsapparatuur werd ontvreemd.

Vr op za werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan Jacob Gillisstraat te BoZ. Er werd een radio-cd-speler ontvreemd.

Zaterdagavond werd ingebroken in een auto ( Opel Zafira ) die geparkeerd stond aan de noordzijde haven. Er werd de nodige schade aangericht doch niets ontvreemd.

Za Zo werd in gebroken in een auto, Fiat Panda, geparkeerd aan de Drabbestraat. Wel schade niets ontvreemd.

Za-zo werd ingebroken in een auto, Renault, geparkeerd aan de Bolwerk Noord., wel schade, niets ontvreemd.

Vr Zo werd ingebroken in een auto, VW Polo, geparkeerd aan de Noordzijde-haven, wel schade, niets ontvreemd.

Verdovende middelen:
Op vrijdag 17 mei 2002 te 19.50 uur werd een 23 jarige man uit Beveren (Belgie) aangehouden voor het in bezit hebben van 13 gram hennep. Na betalen van transactie kon hij heengaan. Een 28 jarige man uit Antwerpen werd hierbij ook aangehouden omdat hij zich bemoeide met het politieoptreden.

Vernieling auto
Op een camping, gelegen aan de Weststraat te Bergen op Zoom werd een personenauto bekrast.
Aan de O.l.Vrouwe straat werd za zo een spiegel van een auto getrapt.

Alcoholcontrole
Uitslag alcohocontrole van vrij/za 17/18-5.
Controleplaatsen: Rooseveltlaan, Antwerpsestraatweg, Olympialaan, Guido Gezellelaan.
Gecontroleerde automobilisten: 181
bromfietsen: 8
Aantal blaastesten: 189
Aantal rijverboden: 5
Aantal overtreders: 4 stuks: tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Van niemand werd het rijbewijs ingevorderd. Tevens werden een aantal processen-verbaal terzake verkeersovertredingen gemaakt.

Vernieling/baldadigheid:
Op 19 mei 2002, in de vroege ochtend werd een 43-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden wegens baldadigheid. Hij vond het nodig planten uit de gemeentelijke bloembakken te rukken en in de loop van een antiek kanon te stoppen. Dat was op de Westsingel en de Lievevrouwestraat.

Op 19 mei 2002, omstreeks 05.30 uur, werden op de Korte Bosstraat en de Potterstraat twee ruiten vernield. Ter zake deze vernielingen werden 3 mannen aangehouden. Het gaat om jonge Bergenaren van 21, 22 en 22 jaar. Met een proces-verbaal op zak zijn ze na verhoor heengezonden.

Bijtende hond:
Op 18 mei 2002 is er in een woning op de Guido Gezellelaan te Bergen op Zoom gevochten tussen twee honden (een Bordeauxdog en een Pitbullachtige hond ).
Een persoon die de vechtende honden trachtte te scheiden werd ook gebeten en werd later aan bijtwonden in zijn handen in het ziekenhuis Lievensberg behandeld.
Een ter plaatse gekomen dierenarts heeft de (dolle) Bordeauxdog ter plaatse afgemaakt.
De Pitbullachtige hond werd inbeslaggenomen.

WOENSDRECHT
Auto in brand
In de nacht van zondag op maandag ontstond brand in een auto welke geparkeerd stond aan de Beukendreef te Putte. Oorzaak onbekend doch brandstichting is niet uit te sluiten. Van de toch al in slechte staat zijn auto werd de waarde nu tot sloopwaarde teruggebracht.

HALDERBERGE
Vernieling tuin
In de nacht van vrij-za 17/18-5 zijn er vernielingen aangericht in de tuin van het Arboretum te Oudenbosch. Van een groot aantal rododendronstruiken werden de takken afgebroken en de bloemen vernield. De laatste tijd worden er regelmatig vernielingen aangericht bij het Arboretum. Vermoedelijk zijn het spelende kinderen die via een naastgelegen speeltuin zich de toegang tot het terrein verschaffen.

POGING WONINGINBRAAK OUD GASTEL, DADER BETRAPT!!

Zaterdag 18 Mei 2002, rond 22.30 uur, heeft men een poging gedaan in te breken in een woning aan de Meireweikes te Oud Gastel. Bewoners waren thuis, lagen wel al in bed. Er werd eerst aan de de deur gebeld.
Men ging hierop in het donker naar beneden en trof niemand aan, bewoner keek door het raam en zag niemand. Hij ging hierop weer naar boven. Toen hoorden de bewoners breekgeluiden en bewoner ging weer naar beneden. Daar zag hij buiten bij het achterraam een verdachte zitten met een schroevendraaier in zijn hand. De dader heeft hierop de benen genomen richting de parkeerplaatsen bij de Meireweikes

Inbraak woning
Zondagavond werd ingebroken in een woning aan het Hofpark te Hoeven. Er werd een geldbedrag ontvreemd. In de buurt van de woning werden twee onbekende mannen gezien.

Inbraak woning
Maandag werd in de vroege ochtend in een woning aan het St. Gerardushof te Bosschenhoofd ingebroken. De bewoner werd wakker van lichtschijnsel en gestommel in de woning. Er werd niemand meer aangetroffen. Of er iets werd ontvreemd is nog niet duidelijk.

Professionele hennepkwekerij
Na een tip controleerde de politie zondagmiddag twee loodsen op het bedrijventerrein aan het Groene Woud te Oudenbosch. In beide loodsen, die voorheen als witlofkwekerij in gebruik waren, was een professioneel opgezette hennepkwekerij gevestigd. De loodsen waren in compartimenten van ruim 600 hennepplanten verdeeld. In totaal stonden er 8.000 planten in verschillende groeistadia. Een aantal was bijna oogstrijp.
Een loods had een eigen stroomvoorziening via een dieselaggregaat, terwijl in de andere de stroom illegaal werd afgetapt van het elektriciteitsnet.
De politie man de planten alsmede de inventaris in beslag: talloze assimilatielampen, koolstoffilters, ventilatoren, transformatoren, stroomkabels en het complete irrigatie- en voedingssysteem. Enkele tientallen mensen van de politie, gemeente en brandweer waren zowat een hele dag in de weer om de hennepplantages te ontmantelen. Daarbij werden zelfs shovels en een grijparmmachine gebruikt. Zowel de planten als de apparatuur worden vernietigd. Op het moment van de controle was niemand in de kwekerij aanwezig. Het politie stelt een onderzoek in naar de exploitant daarvan. De jaaropbrengst van deze zeer grote plantage wordt geschat op meer dan een half miljoen euro.

RUCPHEN

ROOSENDAAL CENTRUM

Harddrugs:
Op zaterdag 18 mei 2002 om 00.13 uur op het Stationsplein een 23 jarige man uit Roosendaal aange
gehouden voor het in bezit hebben van 2,4 gram coke. Na het betalen van de opgelegde geldboete
van Euro 330,-- is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Vernieling:
Op de Frans Halslaan te Roosendaal zijn rond 04.30 uur twee 24 jarige mannen uit Roosendaal en Etten-Leur aangehouden terzake baldadigheid/vernieling. Bij nader verhoor/onderzoek bleek dat de inwoner van Ettel-Leur verantwoordelijk was voor de vernieling van een hekwerk. P.V. opgemaakt.

Diefstal jas
Op zaterdagavond 18-5 werd van een klant van een restaurant aan de Raadhuisstraat te Rdaal een jas uit de gardarobe weggenomen.

Op 19 mei 2002 werd in de avond ingebroken in een personenauto met Duits kenteken die geparkeerd stond op de Burgemeester Prinsensingel.

Zakkenrollen
Zaterdagochtend 18-5 werd in de Roselaar bij de A.Heijn van een vrouw haar portemonnee uit de tas die in een boodschappenkar stond, weggenomen.
Zaterdagochtend werd uit en tas een portemonnee weggenomen uit een tas van een man die aan het winkelen was op de Nieuwe Markt te Roosendaal.

Openbare orde
Tijdens de gezellige zaterdagse uitgaansavond in het centrum is een bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen en vijf voor fout parkeren.

Zondagavond vond een inwoner van Tilburg het vanwege een verstoring in zijn relatie nodig om op de Markt diverse autos te vernielen. Hij werd aangehouden in ingesloten.

Inbraken in autos
In de vroege avond van za 18-5 werd van een auto die stond geparkeerd op de Borchwerf te Rdaal getracht het slot open te breken. Toen dat niet lukte werd de ruit ingeslagen werd een autoradiocassetterecorder weggenomen.
Op zaterdagavond werd aan de Nispensestraat ingebroken in een zwarte VW Golf. Er werd niets ontvreemd.
Van vrij-za 17/18-5 werd ingebroken in een personenauto, Peugeot De rechterportierruit werd ingeslagen en uit de auto werd een autocd-speler weggenomen.
Op vrijdag 17 mei 2002 tussen 15.30 en 17.45 uur werd op de Scholtensboslaan te Rsd uit een Mazda
Een autoradio ontvreemd

Diefstal uit kassa
Opzaterdag werd in de loop van de dag op onduidelijke wijze een hoeveelheid geld ontvreemd uit de kassa van een winkel aan het Roselaarplein te Roosendaal.

Diefstal auto
Vanaf een parkeerplaats aan het van Dregtplein werd zondagavond een auto, RL DV 90, zwarte Mercedes, ontvreemd.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Inbraak auto
In de nacht van za/zo 18-19/5 werd ingebroken in een auto, Vwgolf, De rechtervoorruit werd vernield en uit de auto werd een autocd-speler weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Nispensestraat te Roosendaal.

Diefstal kentekenplaat
Zondag werden aan de Carneooldijk de kentekenplaten van een auto ontvreemd, 02-DL-LK.

ROOSENDAAL E.O.

Alcoholcontrole Roosendaal, Halderberge en Rucphen

De politie heeft een grootscheepse alcoholcontrole gehouden tussen 17 mei 18.00 uur en 18 mei 03.00 uur op verschillende lokaties in de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Rucphen.

Aantallen blaastesten:
In Roosendaal werden totaal 959 blaastesten afgenomen, verdeeld over 5 lokaties
Burg. Schneiderlaan 361
Wouwbaan 190
Van Beethovenlaan 76
Laan van Brabant 61
Antwerpseweg 208
Laan van Brabant 60

In Halderberge werden in totaal 142 blaastesten afgenomen, verdeeld over 2 lokaties:
Bosschendijk te Oudenbosch 116
Pastoor van breugelstraat te Bosschenhoofd. 26
De aantallen van Rucphen zijn niet bekend.

In totaal 13 bestuurders met teveel drank op:
Roosendaal: 8 keer overtreding, waarvan vijf transacties van Euro 190, twee van Euro 315 en een dagvaarding.
Rucphen: 4 keer overtreding, waarvan 3 keer transactie van Euro 190 en
1 keer dagvaarding met invordering rijbewijs. Halderberge: 1 overtreding (dagvaarding met invordering rijbewijs)

Sleutelhangers:
Op diverse lokaties werden aan bestuurders zg. BOBsleutels uitgereikt.


---

einde persbericht

Deel: ' Pinksterweekeinde BoZ-RsD-Breda '
Lees ook