Pinnacle Systems breidt de DV familie uit met de miroVIDEO DV 200

Betaalbare, op FireWire gebaseerde, digitale videobewerkings-oplossing nu verkrijgbaar

Nijmegen, april 1999 – Pinnacle Systems heeft de miroVIDEO DV200 aangekondigd, een

betaalbare Digitale Videobewerkings-oplossing. Digitale Video (DV) is bezig aan een sterke opmars en wordt steeds populairder als standaard onder consumenten en "prosumers" die zich actief met videobewerking bezighouden. Pinnacle heeft deze trend al in een vroeg stadium onderkend en daar een complete lijn DV oplossingen voor ontwikkeld, waarvan de miroVIDEO DV200 het jongste resultaat is. De miroVIDEO DV200 is inmiddels verkrijgbaar voor Hfl. 1.499,= of Bfr. 28.990 (incl. BTW).

Pinnacle Systems’ miroVIDEO DV200 combineert Sony’s DV Codec met de IEEE-1394 standaard (Firewire, i.LINK), om zo een directe en snelle verbinding tussen de PC en de DV- camera te realiseren. Dankzij deze directe verbinding kan er geen verlies van data optreden, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. De miroVIDEO DV200 wordt geleverd met Pinnacle Systems’ DVTools. Deze toepassing omvat tapescanning met automatische scene detectie, visual database logging, drag-and-drop batch capturing, en een frame-nauwkeurige aanstuur-eenheid. Dankzij deze laatste functie kan de camera vanaf de PC bestuurd worden. Daarnaast wordt Adobe Premiere LE meegeleverd. Dankzij Pinnacle’s miroINSTANT Video plug-in voor Premiere, wordt tijd en harddisk-ruimte bespaard, omdat alleen de toegevoegde effecten en overgangen opnieuw worden berekend. De miroVIDEO DV200 is verder uitgerust met één interne en twee externe IEEE-1394 connectoren en werkt onder Windows 95/98 en Windows NT. De DV200 werkt geheel digitaal, de gebruiker heeft dus een DV-camera met een DV-ingang of een DV-recorder nodig om zijn montage weer op DV-tape te zetten.

Jan Hendriks, Managing Director Benelux en Zuid-Afrika: "Gezien de toenemende populariteit van Digital Video en de tendens dat DV camera’s gestaag in prijs dalen, achten wij de tijd rijp voor krachtige en betaalbare DV videobewerkingsproducten. Dat is dan ook precies wat de DV200 is; een kwalitatieve, betaalbare DV videobewerkingsoplossing die dankzij onze meegeleverde miroINSTANT software ideaal is voor DV camcorder bezitters."

Over Pinnacle Systems

Pinnacle Systems (NASDAQ:PCLE) is wereldwijd de leider op het gebied van digitale videobewerking, erkend door 5 Emmy Awards. Met wereldwijd meer dan 300 werknemers is Pinnacle Systems genoteerd in de Top 100 van de snelst groeiende bedrijven uit Silicon Valley. Via haar assortiment van miroVIDEO en Pinnacle producten kan zij beantwoorden aan elke soort behoefte (voor privé of voor professionele doeleinden) afhankelijk van budget en platform.

Deel: ' Pinnacle Systems breidt DV familie uit '
Lees ook