Ingezonden persbericht


PINNACLE SYSTEMS introduceert PINNACLE EDITION DV
Geavanceerde Nederlandstalige videobewerkings & DVD software

Nijmegen, 17 mei 2002 " Pinnacle Systems, Inc. marktleider op het gebied van digitale videobewerking, presenteert Pinnacle Edition DV, een betaalbare, hardware "en software oplossing voor (semi) professionals. Edtion DV is gebaseerd op de -uit de Fast multimedia verkregen- Faststudio DV3 software. De software combineert professionele gereedschappen voor het maken van visuele effecten, 3D overgangen, titels en DVD authoring, met een gebruiksvriendelijke interface. Hierdoor biedt het een professionele functionaliteit voor ambitieuze filmmakers.

De Pinnacle Edition DV software is ontwikkeld voor zakelijk videoprofessionals, het onderwijs en toegewijde hobbyisten die op zoek zijn naar topkwaliteit, professionele resultaten en de hoogst mogelijke betrouwbaarheid. Als onderdeel van een uitgebreide oplossing bevat het Edition DV pakket de functies Hollywood FX, TitleDeko en Pinnacle⤮s Impression DVD. Gedurende een beperkte periode wordt het Edition DV pakket samen met de Impression DVD Pro versie voor onbeperkte DVD authoring geleverd.

Excellente eindkwaliteit " Pinnacle Edition DV is ontwikkeld op basis van dezelfde professionele omroeptechnologie die door tv-stations in geheel Europa wordt gebruikt. De gebruiker kan profiteren van geavanceerde functies voor de verwerking van video met subpixel-technologie, waarmee alle andere producten voor videobewerking via de desktop worden overtroffen. Het pakket biedt opties waarmee professionele omroepkwaliteit wordt gegarandeerd bij 2D/3D digitale video-effecten, functies voor kleurcorrectie en mogelijkheden voor slowmotion. Ultieme productiviteit " Dankzij de InstantSave technologie van Pinnacle Edition DV wordt uw project altijd automatisch opgeslagen; u hoeft nooit meer bezorgd te zijn een project kwijt te raken. Dankzij de functie voor renderen op de achtergrond kunt u gewoon aan uw projecten doorwerken, de chronologische volgorde van de tijdlijn aanpassen en stukken afspelen, zelfs terwijl de applicatie op dat moment bezig is met het renderen van de meest gecompliceerde effecten. Krachtige uitvoeropties - Met Pinnacle Edition DV kunt u direct af te spelen DVD⤮s en SVCD⤮s rechtstreeks vanaf de DLTs tijdlijn branden. Voor uitgebreidere functionaliteit bij DVD authoring is het mogelijk de tijdlijn als een MPEG-2 te exporteren, waarbij u gebruikmaakt van de geïntegreerde encoder om voltooide disks te creëren in Impression DVD Pro. Geavanceerde bewerkingfuncties " Pinnacle Edition DV biedt een onbeperkt aantal tijdlijn sporen, nestable scènes en containers voor het bewerken van zelfs de meest complexe projecten. Deze functies zijn ondergebracht in een aanpasbare interface die zowel snel als efficiënt in het gebruik is. De vele functies kunnen naar eigen voorkeur op het toetsenbord worden ingedeeld. De audio functies zijn niet onderbedeeld gebleven, zo biedt Edition DV o.a. de mogelijkheid om direct op de tijdlijn voice-overs op te nemen, VU meters en de mogelijkheid om vóór, tijdens en na opname het geluid aan te passen en een parametrische 3-band equalizer met echo en maximizer filters.

"Als vooraanstaand leverancier van applicaties voor het produceren van digitale video content voor professioneel ingestelde consumenten, videoprofessionals en videoproducers in de zakenwereld en het onderwijs, luidt Pinnacle Systems een nieuw tijdperk in met softwareapplicaties waarmee de gebruiker de droom van gestroomlijnde videopublishing werkelijkheid kan laten worden,⤝ aldus Jan Hendriks, Managing Director van Pinnacle Systems Benelux. oePinnacle Edition DV combineert functies voor professionele videobewerking en DVD authoring in een pakket met een ongekende toegevoegde waarde."

Prijzen en beschikbaarheid
Het Pinnacle Edition DV pakket is volledig compatibel met Windows® 2000 en Windows XP home en professional en is in mei verkrijgbaar. De prijs van Pinnacle Edition DV bedraagt '699 incl. BTW. Het Pinnacle Edition DV pakket bevat een FireWire-kaart, een 1394-kabel, een gebruikshandleiding en software in het Nederlands. Edition DV is eveneens voor een speciale prijs beschikbaar in een Education 10-pack voor het onderwijs.

Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems levert hoogwaardige oplossingen voor het creëren, opslaan, streaming en bekijken van digitale video voor omroepprofessionals, videoprofessionals en consumenten. Pinnacle Systems oplossingen helpen de creatie, het beheer en de distributie van video via de kabel, de satelliet, video-on-demand (VOD), digitale videodisks (DVD⤮s) en internet mogelijk te maken. Tevens levert Pinnacle Systems producten voor videobewerking aan consumenten voor het maken van thuisfilms en DVD⤮s. Het bedrijf heeft acht Emmy Awards gewonnen voor de technische innovaties voor haar broadcastproducten en legt zich in gelijke mate toe op al haar productlijnen.

Alle merknamen en geregistreerde merknamen zijn het eigendom van de respectievelijke eigenaren, 2001-2002, Pinnacle Systems, Inc.

Deel: ' Pinnacle systems introduceert Pinnacle edition DV '
Lees ook