Ingezonden persbericht


PINNACLE SYSTEMS levert Express en Express DV

Gemakkelijk te gebruiken software maakt DVD-films van camcorder tapes en digitale foto's

Nijmegen, september 2001- Pinnacle Systems, Inc. (NASDAQ: PCLE) kondigt vandaag de levering van Pinnacle Express aan. Pinnacle Express is een nieuw softwarepakket waarmee de gebruiker op eenvoudige wijze zelfgemaakte films van videobanden kan overzetten op disks die in DVD spelers kunnen worden afgespeeld.

Pinnacle Express integreert functies voor video opname, het automatisch aanmaken van menu's en voor het branden van CD's en DVD's in één eenvoudig te gebruiken pakket. Met behulp van Express kan de gebruiker rechtstreeks videobeelden importeren vanaf een DV of een Digital8 camcorder gebruikmakend van de FireWire interface van de PC. Tevens is het mogelijk DV videobestanden vanaf de harde schijf van de computer naar het programma te kopiëren en te plakken. De gebruiker kan eveneens digitale foto's en audio in Express importeren om multimedia diapresentaties te maken.

Pinnacle Express vereenvoudigt het maken van een DVD-videofilm. Het programma creëert namelijk automatisch scène-index menu's voor elke scène van de videofilm. Aan de videofilms die met Express zijn gemaakt, wordt automatisch interactiviteit toegevoegd. De kijker kan gemakkelijk naar scènes springen die hij wil bekijken, scènes herhalen en zelfs het beeld stilzetten. Deze functies zijn allemaal te bedienen via de afstandsbediening van de DVD-speler.

De gebruiker kan bovendien met behulp van de menu's scènes inkorten, delen, combineren, verwijderen en in een andere volgorde zetten. De software beschikt over diverse menu lay-outs en achtergronden en de flexibiliteit om voor elke scène een titel te typen, zodat er professioneel ogende resultaten kunnen worden gemaakt. Bovendien is het mogelijk overgangen, muziek, commentaar en speciale effecten toe te voegen. De voltooide videofilms kunnen op goedkope CD-R en CD-RW disks worden opgeslagen in het VideoCD of Super VideoCD bestandstype of op DVD-R disks in het DVD bestandstype.

"Iedereen kan met Pinnacle Express een disk maken. Specialistische vakkennis benodigd voor het ontwerpen van een DVD layout met navigatie," legt Bill Loesch, Vice President of Product Development bij Pinnacle Systems' Personal Web Video Division is niet meer vereist. "Met Pinnacle Express kan de gebruiker heel snel en eenvoudig een DVD maken waarbij alles is gesorteerd en geïndexeerd."

Prijzen en beschikbaarheid
Pinnacle Express is als zelfstandige softwareproduct leverbaar via dealers voor HFL 149,-/BEF 2.790 incl. BTW. Pinnacle Express DV is de complete oplossing inclusief een FireWire kaart, voor HFL 229,-/BEF 4.390 incl. BTW.

Over Pinnacle Systems:

De broadcast, desktop en consumer producten van Pinnacle Systems bieden video professionals en consumenten technisch hoogstaande digitale video tools om gemakkelijker en goedkoper dan ooit digitale video voor Internet-toepassingen te maken, op te slaan en te bekijken.

Het bedrijf heeft vele prestigieuze industry awards gewonnen, zoals een Silicon Valley Fast 50 award voor de ontwikkelingsgroei van het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Silicon Valley, Californië (Verenigde Staten). Pinnacle Systems beschikt over een wereldwijd netwerk van ondersteuning en service centers. Bezoek Pinnacle System op het volgende Internet-adres: www.pinnaclesys.com.

Deel: ' Pinnacle Systems levert Express en Express DV '
Lees ook