PitchStar, hét nieuwe crowdfunding platform van Nederland


ROTTERDAM, 20111102 -- PitchStar is hét nieuwe crowdfunding platform van Nederland dat gebaseerd is op de kolossale kracht van ‘social networking’ websites. PitchStar biedt een digitaal platform voor alle soorten opvallende, creatieve en ingenieuze projecten, welke van start kunnen gaan als potentiële investeerders deze ondersteunen.

PitchStar is voor iedereen toegankelijk én gratis
Ondernemers, artiesten, muzikanten, schrijvers, kunstenaars en creatievelingen kunnen hun idee of project door middel van een digitale pitch presenteren aan familie, vrienden, connecties en iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om zo geld te werven en uiteindelijk het idee te realiseren. Doordat alle social media zijn geïntegreerd in het platform kunnen, zowel pitchers als potentiële investeerders de desbetreffende pitch gemakkelijk verspreiden op het web. De ‘crowd’ is makkelijker te benaderen dan ooit tevoren!

Survival of the fittest
De 'crowd’ bepaalt welke ideeën zullen overleven door wel of niet te investeren in een pitch. Of anders gezegd 'survival of the fittest' voor creatieve ideeën en projecten; als veel mensen ieder een klein bedrag investeren zal de pitch van start gaan. Pas als de pitch het target heeft behaald en de gestelde periode is verlopen wordt het bedrag overgemaakt om het project te realiseren. Als het target niet wordt behaald zal de pitch niet doorgaan en krijgen alle investeerders het geïnvesteerde bedrag weer terug om vervolgens weer in nieuwe pitches te investeren.

PitchStar is een initiatief van Wijnand Houweling en Alex Hendrikse in samenwerking met het Engelse bedrijf Crowdcube. Dit bedrijf is nu 10 maanden actief op de Engelse markt en heeft inmiddels belangstelling uit meer dan 20 landen. Nederland wordt het tweede land waar dit concept wordt gelanceerd en de verwachtingen zijn hooggespannen. Volgens oprichters Wijnand Houweling en Alex Hendrikse is PitchStar een goed voorbeeld van global power in combinatie met local knowledge. Op www.pitchstar.nl worden de eerste ideeën al gepresenteerd. Ook een idee? Of interesse om te investeren in projecten? Bezoek dan www.pitchstar.nl


Deel: ' PitchStar, hét nieuwe crowdfunding platform van Nederland '
Lees ook