Digitale Gemeente Houten

Bewonersinitiatief leidt tot plaatsing bank Atalantaberm

maandag 3 september 2001 - Bron: Gemeente Houten

Zaterdag 8 september om 10.00 uur plaatsen bewoners en leden van de bewonersvereniging Atalanta Hoogh samen met de gemeente Houten een houten bank rondom de kastanjeboom aan de Atalantaberm. De plaatsing van de bank is het resultaat van een bewonersinitiatief van Atalanta Hoogh. Na het plaatsen zal er een onderhoudscontract worden getekend waarmee de bank officieel wordt overgedragen aan de bewonersvereniging. Wethouder Van Oostrum zal namens de gemeente Houten aanwezig zijn om het onderhoudscontract te ondertekenen. Het is voor het eerst dat de gemeente een dergelijk contract afsluit met bewoners en daarmee de verantwoordelijkheid voor onderhoud en beheer uit handen geeft.

Bewonersinitiatief
Ongeveer twee jaar geleden is, op initiatief van de Atalanta Hoogh, een kastanjeboom geplant. Bewoners bedachten vervolgens dat de kastanjeboom een mooie plek is voor bewoners om lekker te kunnen zitten en te ontspannen. In het kader van de gemeentelijke regeling financiering van bewonersinitiatieven diende de bewonersvereniging een verzoek in bij de gemeente voor het plaatsen van een houten bank rondom de kastanjeboom.
De gemeente heeft de aanvraag getoetst en goedgekeurd onder de voorwaarde dat de bewoners helpen bij het plaatsen van de bank en zorgdragen voor het onderhoud. De gemeente zal hulp bieden bij het plaatsen en advies geven over het onderhoud.

Regeling ondersteuning bewonersinitiatieven
In 2001 heeft de gemeente een bedrag van 25.000 gulden ( 11344,51) beschikbaar gesteld voor het realiseren van kleinschalige voorzieningen. Initiatieven van inwoners van Houten om de wijk, buurt of straat leuker en gezelliger maken kunnen in aanmerking komen voor een gemeentelijke ondersteuning van maximaal 3.000 gulden ( 1361,34). De gemeente stelt hierbij als voorwaarde dat de buurt het eens is met de plannen en dat de initiatiefnemers zelf de handen uit de mouwen steken bij de uitvoering en het onderhoud. Het doel van de regeling is het vergroten van het wij(k)gevoel in Houten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2001 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).

Zoekwoorden:

Deel: ' Plaatsing bank Atalantaberm Houten '
Lees ook