Contactpersoon voor de redactie:

Jolanda Peek
Manager Integrated Communications
Tel. 030-2833218

HP kondigt in Nederland plan voor aantal te vervallen arbeidsplaatsen aan

AMSTELVEEN, 18 juli 2002 - Als gevolg van de fusie tussen HP en Compaq die op 7 mei 2002 een feit is geworden, kondigt het nieuwe HP een plan voor het verval van 325 arbeidsplaatsen in Nederland aan. Momenteel telt het nieuwe HP 3105 werknemers in ons land. Het onlangs gefuseerde bedrijf verzekert dat de grootst mogelijke zorg besteed zal worden aan medewerkers die getroffen worden door de reorganisatie. Zo zal het bedrijf voorzien in een goed sociaal plan en hulp bij het vinden van alternatieve banen. Het nieuwe HP verwacht uiterlijk 1 november a.s. de integratie van HP en Compaq volledig afgerond te hebben.

Het verval van arbeidsplaatsen is van toepassing op alle vestigingen van HP in Nederland, inclusief alle vestigingen waar Europese activiteiten plaatsvinden, zoals het Europese support center in Sloterdijk, het Storage competence center in Wijchen en de printerassemblage-activiteiten in Amersfoort. Het heeft echter geen betrekking op het Europese distributiecentrum te Gorinchem, omdat deze activiteiten worden overgenomen door Eagle Global Logistics. Deze overname is begin dit jaar reeds aangekondigd.

Over HP
HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologien toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen. Meer informatie kunt u vinden op http://www.hp.nl

Deel: ' Plan voor te vervallen arbeidsplaatsen HP Nederland '
Lees ook