Ingezonden persbericht


Persbericht

Eindhoven het laatste weekend van september volledig in het teken van Hip Hop.

Beste Redactie / Geadresseerde,

De organisatie van het evenement Planet Rock heeft met diverse organisaties een samenwerkingsverband afgesloten. Eindhoven zal hierdoor in het laatste weekend het Mekka voor de Hip Hop liefhebber zijn waar kopstukken binnen de vier elementen van de Hip Hop cultuur samenkomen. B-boying (breakdancing), MC-ing (rapping), DJ-ing (mixing) en Graffiti Art zijn die 4 elementen waar het op Planet Rock om draait en welke het festival zo uniek maken.

Planet Rock 29 september in Beursgebouw Eindhoven

Op 29 september zal vanaf 18.00 uur de derde editie van Planet Rock worden gehouden. Dit is het grootste HipHop evenement in de geschiedenis van Nederland. Er worden zo n 4.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht.

De line-up van de komende editie van het evenement biedt een breed scala aan Hip Hop acts.

Legende uit de Old School Schoolly D uit Philadelphia, eigenlijk de rapper die de Gangster Style uitvond, zal voor Planet Rock een uitgebreide show verzorgen.

Hiernaast presenteert Planet Rock in samenwerking met het vermaarde Hip Hop platenlabel Rawkus een package van Amerikaanse artiesten. Deze bestaat uit: Mad Skillz, Da Beatminerz en Last Emperor. Deze New School Hip Hop wordt nog aangevuld door de nieuwe en veelbelovende Amerikaanse act J-Zone & Huggy. De steeds populairder wordende Neder-Hop zal vertegenwoordigd worden door Extince.

De internationale Breakdance Battle tussen diverse topcrews uit heel Europa zal een van de hoogtepunten van de avond worden.

Het gigantische podiumdecor wordt verzorgd door onder andere Mode 2, Jay One en Zedz, allen behorend tot de Graffiti wereldtop.

Het festivalkarakter van het evenement wordt onderstreept door optredens van tal van andere HipHop groepen uit binnen- en buitenland, DJ- en VJ-wedstrijden, een HipHop markt en nog veel meer.

Planet Rock City

Zoals ook bij de vorige edities is de interesse van zowel de binnen- als de buitenlandse media groot. De opzet van het festival is dan ook uniek. Het thema HipHop zal dit jaar voor het eerst ook op andere locaties in de stad op dezelfde datum worden vertegenwoordigd:

Maurer United Architects in de Witte Dame

In het auditorium van het gebouw de Witte Dame geeft Maurer United Architects (MUA) om 16.00 uur een lezing over de relatie hiphop en architectuur. MUA is vooral bekend om de cross-over ontwerpen, die zij in samenwerking met graffiti-beroemdheden DELTA en ZEDZ ontwikkelden.

Tevens zal hier een expositie zijn van diverse ontwerpen van Maurer United Architects, een overzicht van ontwerpen van het skate-merk Saïko en ook een andere vorm van Hip Hop straatkunst, namelijk het plakken stickers en affiches, zal op deze expositie worden getoond.

Breakdance Workshop in het Centrum voor de Kunsten Eindhoven

In de balletschool van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven wordt zaterdagmiddag een vrij toegankelijke Workshop Breakdance gegeven door twee van de aller bekendste breakdancers uit Nederland en Duitsland, te weten Paolo (010 Bboys Rotterdam) en Speedy (Battle Squad Duitsland).

Graffiti Jam

Op een nog aan te kondigen plek zal er een besloten (wel voor pers toegankelijke) Graffiti Jam gaan plaatsvinden waar acht van de bekendste Graffiti-writers ter wereld het decor van Planet Rock zullen spuiten.

Ook zal er op een nog aan te kondigen plaats een openbare Graffiti Jam worden georganiseerd. De organisatie verwacht dat hier Graffiti artiesten uit heel Europa op af zullen komen.

Kortom: Eindhoven wordt het laatste weekend van september omgedoopt van Eindhoven Rock City naar Eindhoven Planet Rock City .

De voorverkoop is inmiddels van start gegaan middels de Ticketservice en via www.planetrock.nl.

Binnenkort zullen er ook kaarten gekocht kunnen worden via een netwerk van streetwearshops in Nederland, België en Duitsland. Ook via het Belgisch / Franse FNAC is voorverkoop mogelijk. De kaarten kosten '55,- (excl. voorverkoopkosten).

Niet voor publicatie:

Sponsors en media zijn voor het wederom doen slagen van Planet Rock vanzelfsprekend van groot belang. Uiteraard zijn wij nog op zoek naar meer ondersteuning, onder andere door naamsbekendheid middels diverse media. De internationale media toont veel belangstelling en we hopen dat ook u aandacht aan het evenement geeft. Wij kunnen u hiervoor natuurlijk ook beeldmateriaal verstrekken.

Wilt u entreekaarten weggeven aan uw lezers/luisteraars/kijkers? Laat het ons weten!

Wilt u op het evenement aanwezig zijn en /of artiesten interviewen? Vraag bij ons perskaarten aan!

Wilt u een (live) registratie van het evenement zelf en/of de randactiviteiten maken? Ook dat is zeker mogelijk!

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.planetrock.nl. Uiteraard zijn wij ook bereid het geheel persoonlijk aan u toe te lichten.


Bij voorbaat dank voor uw belangstelling.

Met vriendelijke groet,

Bianca Kersten en Toine Bloks

Planet Rock

Willemstraat 29 A

10b40d.jpg10b490.jpg5611 HB Eindhoven

Tel: 040-2376006

Fax: 040-2376518

E-mail: organisation@planetrock.nl

Deel: ' Planet Rock in Beursgebouw Eindhoven '
Lees ook