Ingezonden persbericht

Telefónica Móviles en Openwave starten strategische samenwerking voor mobiel internet
Plannen voor gezamenlijk Competence Center in Madrid

Naarden, 21 september 2001 - Telefónica Móviles, één van de grootste bedrijven voor mobiele telefonie in de wereld, en Openwave Systems, Inc. (Nasdaq: OPWV), leverancier van open, op IP gebaseerde software en applicaties voor communicatie-infrastructuren, gaan strategisch samenwerken op het gebied van mobiel internet.

De samenwerking voorziet erin dat Telefónica toegang krijgt tot de technologie, software en producten van Openwave, waarmee diensten kunnen worden ontwikkeld voor de operators die deel uitmaken van de Telefónica Móviles International Group. Openwave kan door de samenwerking haar productaanbod en positie verder versterken.

Openwave gaat een serie van producten leveren en integreren in de wereldwijde netwerken van Telefónica. De operator gaat daarmee diensten voor mobiel internet ontwikkelen. Met de technologie van Openwave kunnen diensten, zoals WAP-toegang, het downloaden van ring-tones, plaatjes en agenda-informatie, locatiegebonden applicaties en mobiele e-mail verrijkt en geconsolideerd worden. De samenwerking is een onderstreping van het M-Services-initiatief van de GSM Association, dat in het leven is geroepen om de ontwikkeling en acceptatie van diensten voor mobiel internet te versnellen. Telefónica zal zo haar leidende positie in de ontwikkeling en levering van mobiele internetdiensten verder uitbouwen.

Beide bedrijven hebben het voornemen een Competence Center op te richten in Madrid, dat zich volledig gaat richten op het testen van de Openwave-producten en het uitbreiden ervan zodat ze tegemoet komen aan de eisen die Telefónica stelt. Verder zal er in het centrum geëxperimenteerd worden met nieuwe technologieën en zullen beide bedrijven hun ervaringen uitwisselen met het oog op verdere kwaliteitsverbetering van de producten. Beide bedrijven brengen technologie en menskracht in, zodat optimaal geprofiteerd kan worden van de samenwerking.

"Bij Openwave leeft het sterke besef dat we nauw met klanten moeten samenwerken om toonaangevende technologieën te kunnen bieden en best practices te identificeren, zodat we het succes voor onze klanten en voor het mobiele internet kunnen maximaliseren. Deze samenwerking met Telefónica benadrukt het belang dat we hechten aan het M-Services-initiatief van de GSM-Association", zegt Jos de Kruijf, Vice-President OCO Sales EMEA van Openwave. "Wij kijken uit naar de nauwe samenwerking met Telefónica en naar de bijdrage de we kunnen leveren aan de groei van hun internetdiensten."

Ignacio Alles, Chief Technology Officer bij Telefónica Móviles, bevestigt dat "met dit akkoord Telefónica een belangrijke stap maakt in het bouwen aan een nauwe relatie met één van de technologische leiders in mobiel internet, waardoor wij in staat zijn onze klanten te voorzien van hoogwaardige diensten in de variëteit van sectoren waarin wij actief zijn."

Telefónica Móviles
Telefónica Móviles (NYSE: TEM) is één van de grootste bedrijven voor mobiele telefonie in de wereld, met meer dan 27,5 miljoen klanten in 14 landen en een potentiële markt van meer dan 434 miljoen mensen. In 2000 bedroeg de omzet 7.401 miljard euro. Het bedrijf is marktleider in Spanje en Latijns-Amerika en werkt aan selectieve groei in Europa en het Middellandse Zee-gebied. Meer informatie is beschikbaar op www.telefonicamoviles.com

Over Openwave
Openwave Systems, Inc. is ontstaan uit de fusie van Phone.com en Software.com. Het bedrijf levert een brede reeks van open, op IP gebaseerde communicatie-infrastructuursoftware en -applicaties. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.openwave.com

Voor meer informatie
Openwave
Rudy Bouwman
Tel: 035 695 71 00
E-mail: rudy.bouwman@openwave.com

Lammers van Toorenburg PR
Julia Vonno / Claire Westerhof
Tel: 030 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl / claire@lvtpr.nl

Deel: ' Plannen voor gezamenlijk Competence Center in Madrid '
Lees ook