Ingezonden persbericht

Persbericht
Hortus botanicus Leiden

Plantenmarkt bij de Leidse Hortus botanicus
Zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei wordt op de Sterrenwachtlaan achter de Hortus botanicus in Leiden weer een groots opgezette plantenmarkt gehouden. Misschien is deze plantenmarkt wel uitgegroeid tot de grootste plantenmarkt in het westen van Nederland. In elk geval is er voor de ware planten- en tuinliefhebber veel te vinden aan minder bekende maar erg mooie en interessante planten voor de tuin. Er zijn rotsplanten, heesters, bomen, rozen, hosta's, bijendrachtplanten, cactussen, vetplanten, uitheemse bolgewassen, stinkbloemen als Amorphophallus en nog vele andere plantensoorten die nou eens niet bij alle tuincentra op de tafels staan. Zo hoort het ook bij de oudste Botanische Tuin van Nederland.

Naast de vele planten zijn er ook sieraden met bloemen te vinden en leuke Indonesische spulletjes, handgemaakte vilten poppetjes en een uitgebreide poppengarderobe is er te vinden en er zijn prachtige, zeer aantrekkelijke wollen truien in vele schitterende kleuren: met plantaardige kleurstoffen geverfd. Ook is Moby Dick aanwezig met zijn uitgebreide collectie 2e hands planten- en dierenboeken; dus zoekt u een oud boek op het gebied van groen, natuur of tuinen dan maakt u bij hem goede kans van slagen. Er is ook sfeermuziek op CD te koop om in uw tuin heerlijk bij uit te rusten. Gezeefdrukte, handgemaakte felicitatiekaarten zijn er, spuitende aardewerk fonteinen, droge naaldetsen en de allermooiste kralenkettingen die je je maar kunt voorstellen!

Er zijn ook enkele verenigingen uitgenodigd: Natuurmonumenten natuurlijk, de stichting Zomerzegels (die dit jaar samen met de Hortus een bijzonder excursieprogramma speciaal voor senioren afkomstig uit voormalig Nederlands-Indi mogelijk gemaakt heeft) en de Leidse Imkersvereniging waar u potjes echte Leidse honing kunt kopen en informatie over het bijenhouden kunt krijgen van doorgewinterde imkers.

Waar
Sterrenwachtlaan entree via Hortus botanicus Leiden, Rapenburg 73, Leiden

Wanneer
Zaterdag 11 mei van 10-17 uur. De Hortus botanicus is open tot 18 uur.

Kosten
Volwassen
4,-

kinderen 4-12 jaar, Rabo-MJK, NS-MJK, CJP
2,-

MJK
geldig

Aan de redactie:
Voor informatie over de Plantenmarkt kunt u contact opnemen met: Carla Teune of Stans van der Veen - Hortus Botanicus Leiden 071-5275144 Stans van der Veen
Hortus Botanicus - Publiek en Informatie/Pr & Information

P.O.Box 9516 2300 RA Leiden
t (0031) 071 - 5275144
f (0031) 071 - 5275199
e veen@hortus.leidenuniv.nl
s www.hortusleiden.nl

Deel: ' Plantenmarkt bij de Leidse Hortus botanicus '
Lees ook