Ingezonden persbericht

DuoPro headset van alle markten thuis


HOOFDDORP, 12-10-2001 --
Plantronics introduceert vandaag een innovatieve headset die een ongekende geluidskwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid biedt. De stijlvolle DuoPro kan zowel over het hoofd als om het oor worden gedragen, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker. Voor alledaags comfort is de headset voorzien van een ergonomisch vormgegeven hoofdband - ontwikkeld met toonaangevende technologie - die het gewicht gelijkmatig over het hoofd verdeelt en directe druk op het oor wegneemt.

De hoeveelheid omgevingslawaai bepaalt welke microfoon het meest geschikt is: een microfoontje uitgevoerd als een doorzichtig spreekbuisje of een kwaliteitsmicrofoon met noise-cancelling. Het noise-cancelling model van de DuoPro bevat - voor een optimale geluidskwaliteit en heldere, zuivere gesprekken - een unieke microfoonarm die vaststaat in de juiste richting waardoor de stem tijdens het gesprek niet kan wegvallen.

De voordelen voor het gebruik van een headset zijn duidelijk: als men per dag meer dan twee uur telefoneert kan dat resulteren in rug- en nekpijn als gevolg van het klemmen van de telefoonhoorn tussen nek en schouder. Onderzoek toont aan dat nekpijn en pijn in de bovenrug kan worden verminderd met 31% en hoofdpijnen met meer dan een kwart bij gebruik van een headset. Headsets houden bovendien ook de handen vrij om te typen of aantekeningen te maken tijdens het telefoneren.

De DuoPro is duurzaam vormgegeven, met versterkte metalen draaipunten om weerstand te bieden tegen intensief en constant gebruik. Alle modellen van de nieuwe serie hebben een stijlvolle behuizing met een flexibele microfoonarm waarin het snoer onzichtbaar is weggewerkt.

De DuoPro is aan te sluiten op alle Plantronics headsetversterkers voorzien van Quick Disconnect. Gebruikers kunnen met Quick Disconnect hun headset gemakkelijk loskoppelen van het toestel en weglopen van hun bureau, terwijl de verbinding gewoon blijft bestaan.

Het noise-cancelling model uit de DuoPro-serie is vanaf oktober 2001 verkrijgbaar en het model met het spreekbuisje komt in december 2001 op de markt. Daarnaast komt de DuoPro headset beschikbaar in aparte uitvoeringen voor over het hoofd en om het oor. Op alle DuoPro headsets zit twee jaar garantie.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft vestigingen in 19 landen met in totaal 2600 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Plantronics is bereikbaar in Nederland op telefoonnummer (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg: (00800) 75 26 87 66.

Deel: ' Plantronics introduceert DuoPro headset '
Lees ook