Ingezonden persbericht


PLANTRONICS STELT NIEUWE NORM VOOR CONSUMENT MET M3000 BLUETOOTH-HEADSET

CeBIT- Hannover (Duitsland), 12 maart 2003 Plantronics toont vandaag op CeBIT haar allernieuwste Bluetooth-headset genaamd M3000. Hiermee laat Plantronics zien dat de onderneming blijft investeren in het ontwikkelen van toonaangevende Bluetooth-oplossingen voor consumenten. De headset komt begin deze zomer op de markt.

De M3000 zal de nieuw norm stellen voor Bluetooth-headsets, omdat deze headset meer mogelijkheden biedt dan enige andere Bluetooth-headset die momenteel op de markt is. De M3000 is stijlvol en innovatief vormgegeven en heeft intuïtieve bedieningsknopjes die eenvoudig te vinden zijn. Alles wat een gebruiker nodig heeft, is met de wijsvinger te regelen: het beantwoorden van inkomende telefoontjes, het activeren van stemgestuurd bellen, het aanpassen van het volume en, indien gewenst, het afsluiten van de microfoon. Al deze eigenschappen gecombineerd met de lange gespreks- en standbytijd, maken de M3000 tot een zeer geschikte headset voor de consument die altijd onderweg is.

Alle headsets van Plantronics zijn uitgerust met microfoons die achtergrondgeluid wegfilteren, zodat de geluidsweergave van superieure kwaliteit is, wat de headsets erg geschikt maakt voor stemgestuurde toepassingen.

De Bluetooth-markt en Plantronics
Onderzoeksbureau Strategy Analytics* verwacht dat het gebruik van Bluetooth-producten de komende vier jaar zeer snel zal stijgen, tot 735 miljoen in 2006. Naar verwachting zullen in 2005 al 275 miljoen mensen Bluetooth-producten gebruiken waardoor de vraag naar Bluetooth-headsets in 2005 de vijftig miljoen bereikt.

Plantronics investeerde al vroeg in Bluetooth-technologie en was een van de eerste leden van het Bluetooth-consortium dat nu al ruim 2100 leden telt. Plantronics zit binnen het consortium in diverse technische werkgroepen, zodat de onderneming in een vroeg stadium toegang heeft tot de nieuwste specificaties van Bluetooth-profielen.


* Amerikaans onderzoeksbureau (www.strategyanalytics.com)
Prijs
Prijs-informatie volgt bij de productintroductie.

Plantronics op CeBIT
De M3000, de nieuwe draadloze headset van Plantronics zal worden getoond op de CeBIT in Hannover (Duitsland) van 12 tot en met 19 maart. De Plantronics stand is te vinden in hal 27, stand E38.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 19 landen. Er werken in totaal 2400 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners. Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com. Informatie over verkoopadressen is te vinden op: www.gsmheadsets.nl.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong B.V. *
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl


* Digitale productfoto en tekst op aanvraag beschikbaar vanaf 13 maart.
Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.

Deel: ' Plantronics stelt nieuwe norm voor consument met m3000 bluetooth-hea.. '
Lees ook