Ingezonden persbericht


Plasmon demonstreert nieuwe Ultra Density Optical (UDO) technologie voor data-archivering op CeBIT

De koploper op het gebied van professionele oplossingen voor data-archivering introduceert UDO in Hall 1 Stand 9a4

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 27 januari 2003- : Plasmon, de marktleider voor professionele archiveringsoplossingen, kondigt vandaag aan dat UDO - de nieuwe optische opslagtechnologie van het bedrijf - zal worden gedemonstreerd in Hall 1, Stand 9a4 tijdens CeBIT in Hanover (Duitsland, 12-19 maart). UDO biedt ongekende mediaduurzaamheid voor het archiveren van bedrijfskritische informatie zoals e-mail, wettelijke documentatie, financiële gegevens en medische gegevens. UDO voldoet bij uitstek aan de strenge bewaarvoorschriften die worden voorgeschreven door regulering van het bedrijfsleven en de overheid.

Gedurende de tentoonstelling zal Plasmon presentaties verzorgen over UDO technologie en de industriële voorschriften voor permanente data-archivering, inclusief een overzicht van SEC en Europese opslagreguleringen. De presentaties worden drie keer per dag gegeven in het "UDO Theatre" in de Plasmon stand. De bezoekers kunnen volledig operationele UDO drives en media bekijken; deze drives en media werden voor het eerst getoond op de COMDEX tentoonstelling van vorig jaar in Las Vegas (Verenigde Staten).

De UDO media is verkrijgbaar in standaard 5.25" cartridges met een initiële capaciteit van 30 GB; de capaciteit is uitbreidbaar tot 120 GB, met ondersteuning voor zowel Rewritable als echte "Write Once" mediaformaten. Hiermee wordt een drievoudige toename van de capaciteit en een vijfvoudige afname van de mediakosten bereikt in vergelijking met optische technologie van de huidige generatie. UDO media en drives zijn leverbaar in optische bibliotheekconfiguraties van Plasmon met capaciteiten van 1 TB tot 19 TB.

Ook een aantal Independent Software Vendors (ISV's) van Plasmon zal hun producten in de CeBIT stand van Plasmon demonstreren. Het gaat hierbij om QStar, Netstorage, Lorenz Orga, Compass Computer en Plasmon's eigen Diamond connectiviteitssoftware. Deze bedrijven vormen slecht een klein gedeelte van de organisatie van bedrijven die deelnemen aan het UDO Certification Program en leggen zich toeleggen op het bieden van applicatieondersteuning voor UDO. David Barrett-Hague, Director of Storage Connectivity bij Plasmon, licht dit toe: "Wij zijn zeer verheugd dat we de gelegenheid hebben een demonstratie te geven van prerelease versie van Diamond in combinatie met UDO hardware op CeBIT. De grote capaciteit en de lage kosten van UDO vormen een uitstekende oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een strategie voor permanente data-archivering. Bovendien is het een mooie kans voor softwarefabrikanten die zich richten op de markt voor zakelijke opslag."

"De UDO drives zijn volgens planning algemeen verkrijgbaar In het derde kwartaal van dit jaar," legt Steve Tongish, Director of Marketing bij Plasmon, uit. "De productontwikkeling van UDO verloopt volgens schema en we beschikken over een volledig UDO Certification Program voor onze ISV partners. Dit programma zorgt ervoor dat de breedst mogelijk reeks opslagapplicaties beschikbaar zal zijn op het moment dat de UDO drives en bibliotheken worden geleverd."

U kunt zich inschrijven voor het UDO Theatre op CeBIT via de website van Plasmon EMEA op: www.plasmon.co.uk.

Over Plasmon

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Carl Mills Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: carl@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk

Deel: ' Plasmon demonstreert UDO tijdens CeBIT '
Lees ook