Ingezonden persbericht


Plasmon levert een connectie oplossing voor DVD-RAM jukeboxes

Connectie software biedt een economische oplossing, gelijkaardig met de prijzen van DVD storage, en die op de verwachtingen van de klant inspeelt

18 september 2001, Melbourn, Verenigd Koninkrijk. Plasmon kondigt vandaag een nieuw connectie softwarepakket aan. Dit pakket sluit beter aan op de eisen van gebruikers ivm de prijstechnische kostenvoordelen die ontstaan bij het gebruik van DVD-RAM als IT opslagmedia in combinatie met de 'Diamond' software van Allstor.

Als reactie op de toenemende eisen van zowel gebruikers als integrators levert Plasmon nu een software oplossing die connectiviteit biedt voor slechts 12% tot 20% van de kosten van de DVD-RAM jukeboxes. Veel gebruikers hebben weliswaar behoefte aan eenvoudige en transparante toegang tot de enorme capaciteit van DVD-RAM jukeboxes, maar niet alle gebruikers hebben behoefte aan een geavanceerd en duur data managementpakket.

"Wij hebben bij veel gebruikers gemerkt dat men het niet verantwoord acht tot 70% extra te betalen voor de data management software van DVD jukeboxes," aldus Stewart Vane-Tempest, CD/DVD Product Director bij Plasmon Europe. "Gebruikers die hun voordeel willen doen met DVD-RAM merken dat de voordelen van deze technologie sterk worden ondermijnd door de bijzonder hoge prijzen van de data managementsoftware. Deze gebruikers zijn uitsluitend op zoek naar eenvoudige, transparante toegang tot terabytes aan opslag voor het databeheer van de eigen bestaande applicaties. Natuurlijk zijn er ook gebruikers die graag over een complete data managementapplicatie beschikken. Wij werken samen met alle softwarefabrikanten om ook dit hoogwaardige marktsegment te bedienen."

De Diamond software is geschikt voor Windows NT en Windows 2000. De gehele jukebox wordt weergegeven als één enkele drive letter. Vanuit het perspectief van de gebruikers interface ziet de jukebox er voor het systeem hetzelfde uit als elke ander groot opslagapparaat. Bovendien wordt met de Diamond software een remote management interface meegeleverd waarmee de jukebox via een standaard web browser op het netwerk kan worden beheerd. Alle functies en eigenschappen van de D-Series, zoals magazijn management, off-line media tracking en dubbelzijdige media bewerking, worden zonder prijstoeslag ondersteund.

"Alle bureaus voor marktonderzoek wijzen erop dat het gebruik van DVD-RAM jukebox storage zal gaan toenemen," vervolgt Vane-Tempest. "Met de introductie van deze connectie oplossing verwachten wij op deze groeimogelijkheden te kunnen inspelen, om op deze manier zowel bestaande als nieuwe klanten aan ons te binden."

Technische specificaties, prijzen en beschikbaarheid van de Plasmon D-Series jukeboxes Model Drives Capaciteit (RAM)* Prijs vanaf Software vanaf D120 2-4 maximaal 752 GB 11.717 EURO 1.513 EURO D240 2-6 maximaal 1880 GB 15.785 EURO 3.127 EURO D480 2-6 maximaal 4136 GB 18.892 EURO 4.637 EURO


*Inclusief twee 4.7 GB DVD-RAM Drives, SCSI Interface, volledige set magazijnen, mailslot en media rotate station voor dubbelzijdige media.
Alle producten uit de D-Series beschikken over een SCSI interface, een mailslot voor import/export van enkele disks en magazijnen van 10 disks per stuk. De robotgestuurde verwisselingtijden bedragen minder dan 3.5 seconde en alle modellen beschikken over een dual picker robotica systeem dat garant staat voor uitstekende disk omwisselingtijden. Het uitbreiden van het aantal drives heeft geen gevolgen voor het aantal beschikbare disk slots, iets dat bij veel andere fabrikanten wel het geval is. De bijkomende drives die worden aangeboden, zijn DVD-RAM, DVD-R, CD-R en CD-ROM.

Over Plasmon

Plasmon PLC werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf in de data-opslagmarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in removable data storage technologie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië. De architectuur van Plasmon's configuraties biedt de hoogste vorm van automatische flexibiliteit dankzij de implementatie van 12-inch TrueWORM (één keer schrijven, vele malen lezen), 5¼ inch MO (magneto-optische), LTO-Ultrium, Super DLT, CD-ROM/CD-R, DVD-RAM, DVD-R.

Plasmon levert eveneens media, ondersteunende software en NAS oplossingen.

Naast het hoofdkantoor in Groot-Brittannië en operationele vestigingen door heel Europa en de VS, heeft het bedrijf ook productiefaciliteiten in Groot-Brittannië en in de Verenigde Staten (Colorado en Minnesota). Het hoofdkantoor en European Sales and Marketing van Plasmon zijn gevestigd op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. e-mail: sales@plasmon.co.uk

Plasmon producten worden verkocht aan OEM's en distributiekanalen en via VAR. Plasmon Persinformatie:
Sally Fisher, Marketing Communication Manager, Europe Plasmon Data
Tel. +44 (0)1763 262963
sfisher@plasmon.com

Perscontacten:
Lilian van Tongerlo/ Serge van Rooij
Public Relations
Mills Hughes & Partners
Tel.: +31 (0)40 2651024
E-mail: lilian@mills-advertising.com/ serge@mills-advertising.com Internet: www.mills-advertising.com

Deel: ' Plasmon levert connectie oplossing voor DVD-RAM jukeboxes '
Lees ook