Ingezonden persbericht


Plasmon sluit distributiecontract met Dupaco voor de Benelux

Plasmon, Benelux, 22 juli- een vooraanstaande fabrikant van geautomatiseerde bibliotheken voor dataopslag, heeft een distributiecontract gesloten met Dupaco voor de Benelux. Dupaco is een distributeur van hardware en software en gaat zich toeleggen op de distributie van de productreeks van Plasmon. De productreeks van Plasmon past uitstekend in het bestaande portfolio High availability en Storage producten van Dupaco.

Dupaco draagt hoofdzakelijk zorg voor de distributie van Plasmon⤮s meest uitgebreide reeks high-end tapeopslag oplossingen, de LTO Ultrium tape V-serie, beschikbaar in een 10 en 21 slots autoloader en een schaalbare 40-60 en 68-102 slots bibliotheek. Dupaco distribueert eveneens Plasmon⤮s optische opslagproducten op basis van Magneto Optical en DVD/CD

oeWij herkennen de toegevoegde waarde van een distributierelatie met Dupaco. De timing is perfect, omdat Dupaco nu toetreedt tot de markt voor high availability opslag. Wij beschouwen de producten van Plasmon als een aanvulling op het productaanbod van Dupaco,⤝ aldus Paul Jassies, Plasmon Tape Business Development Manager (EMEA).

"De producten van Plasmon vormen een uitstekende uitbreiding op ons aanbod opslagproducten," aldus Bart van Rheenen, CEO van Dupaco. "Met Plasmon beschikken wij nu over een tapeproduct in ons portfolio waarmee we tegemoet kunnen komen aan de vraag naar grote back-up oplossingen".

Over DUPACO
Dupaco " dat in 1985 werd opgericht" richt zich momenteel op de toenemende vraag naar interoperability, high availability computing en datastorage consolidation en beschikt over meer dan 40 uiterst deskundige verkoop- en ondersteuningsmedewerkers.

In de afgelopen 17 jaar heeft Dupaco een significante ervaring op het gebied van distributie opgebouwd. De introductie van Caldera (voorheen bekend als SCO UNIX), waarbij de functie van distributeur niet enkel was toegespitst op verkoop en logistiek, maar ook op intensieve training, ondersteuning en het organiseren van allerlei soorten seminars om producten op uitgebreide wijze te introduceren aam de professionele kanaalpartners, heeft zich bewezen als een succesvol model dat eveneens heeft geleid tot de succesvolle introductie en distributie door Dupaco van Fujitsu Siemens Computers, ACER, Symantec en SUN Microsystems Cobalt. Dupaco⤮s ervaring en kwalificaties op het gebied van de besturingssystemen LINUX, UNIX, Citrix en Microsoft hebben het bedrijf groot respect van het kanaal opgeleverd.

Dupaco beschikt over de volgende competentiegebieden met beschikbaarheid van producten en expertise voor het kanaal: Systems, OS and Management Tools (tools voor besturingssystemen en beheer), Networking, Security, Datastorage en Telecommunications, terwijl Training and Support beschikbaar is via een gespecialiseerde business unit.

Over Plasmon

Plasmon werd in 1987 opgericht en is een international opererend bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hoogwaardige removable oplossingen voor dataopslag. Het bedrijf staat sinds 1996 genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE: PLM). Wereldwijd beschikt Plasmon over meer dan 500 medewerkers en jaarlijkse verkoopomzetten van meer dan $ 100 miljoen.

Het wereldwijde hoofdkantoor van Plasmon is gevestigd in Cambridge (Verenigd Koninkrijk), waar het bedrijf 12-inch TrueWORM optische disk producten ontwikkelt en fabriceert en daarnaast gespecialiseerde technologisch advies en ondersteuning biedt aan de productie-industrie voor herschrijfbare CD-R en DVD. Ook worden in het Verenigd Koninkrijk sofware voor opslagmanagement en network attached storage (NAS) producten ontwikkeld. Regionale Europese verkoopkantoren zijn gevestigd in München, Parijs, Milaan en Brussel. Plasmon produceert eveneens optische disk masters in Caen in Noord-Frankrijk.

In Europa kunt u contact opnemen met Plasmon op: Whiting Way, Melbourn, Royston, Hertfordshire SG8 6EN; tel: +44 (0)1763 262963 fax: +44 (0)1763 264444. http://www.plasmon.co.uk. E-mail: sales@plasmon.co.uk.

In de Verenigde Staten ontwikkelt en produceert Plasmon in de productiefaciliteit in Colorado Springs optische disk en tape bibliotheken en optische disk drives. Plasmon is de koploper op het gebied van 12-inch TrueWORM optische disk drives en media en levert eveneens een brede reeks opslagoplossingen op basis van MO, CD/DVD en LTO tapeopslag technologieën. Kenmerkende eindgebruikers van de producten van Plasmon zijn onder andere banken, ziekenhuizen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsdepartementen waarbij de veilige archivering van grote hoeveelheden gegevens de grootste prioriteit heeft. In Noord-Amerika kunt u contact opnemen met Plasmon op: 400 Inverness Drive So, Englewood, Colorado; tel: 800.451.6845 of 303.925.1855. http://www.plasmon.com e-mail: sales@plasmon.com.

Plasmon persinformatie:
Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk

Deel: ' Plasmon sluit distributiecontract met Dupaco voor de Benelux '
Lees ook