Plasticon Composites winnaar 2015 in kunststofbranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

ROTTERDAM, 20150717 -- Plasticon Composites is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de glasvezelversterkte kunststoffen (GVK). Met een ijzersterke positionering en onderscheidend concept heeft de onderneming zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een van de leidende bedrijven binnen de kunststofbranche, niet alleen in Nederland, maar zelfs wereldwijd. ‘Binnen de voor haar belangrijkste sectoren, energie en chemie, is Plasticon een household name geworden.’

Plasticon Composites (1952), produceert producten van glasvezelversterkte kunststof, GVK en Dual Laminate-materiaal. Zij is specialist in corrosiebestendige opslagtanks, leidingwerk, schoorstenen, gaskanalen en procesapparaten voor de opslag en verwerking van vloeistoffen en gassen, voor een wereldwijde markt. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Plasticon Composites een voorbeeld van innovatief ondernemen. ‘Plasticon Composites is continu bezig nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande producten te verbeteren, om die zo mogelijk nog beter te laten aansluiten op de wensen van de klant. Het bedrijf profileert zich als een betrouwbare, vakkundige partner voor haar klanten, die met hen meedenkt en probeert de best mogelijke oplossingen te combineren met een optimale service.’

Industry changing technology

De jury prijst met name de ‘industry changing technology’ van het bedrijf. ‘Plasticon Composites kan in recordtijd grote opslagtanks – tot een diameter van 20 meter! – op locatie produceren, wat uniek is en zeer kostenefficiënt werkt. Dit presenteert zij onder de naam Field Fabricated Fiberglass Tanks, FFFT. Daarnaast heeft zij zogeheten Leakage Monitoring Systems – LMS – ontwikkeld die stilstand in processen bij de klant kunnen voorkomen en een bijdrage leveren aan de verhoging van veiligheid en bedrijfsefficiency; eveneens zeer innovatief en uniek. Een derde noviteit is het RFID Track & Trace-systeem voor alle leidingcomponenten die gebruikt worden in een complexe installatie. Dit leidt tot grote verbeteringen op het gebied van operationele betrouwbaarheid, zowel installatietechnisch als bij het onderhoud. Kortom, uit alles blijkt dat Plasticon Composites vooroploopt en dat wil blijven doen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

Mede ook dankzij haar aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is Plasticon Composites tot branchewinnaar uitgeroepen. Het bedrijf heeft duidelijke normen en waarden geformuleerd en neemt verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de sociale context. De mens is in alle opzichten heel belangrijk bij Plasticon Composites. Vanuit HR wordt professioneel gewerkt aan medewerkerstevredenheid en het bedrijf heeft uitgebreid HSE-beleid ontwikkeld waarbij veiligheid en gezondheid vooropstaan; in alle processen wordt dit toegepast.

Meer informatie: https://www.plasticoncomposites.com/nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.


Deel: ' Plasticon Composites winnaar 2015 in kunststofbranche '
Lees ook