Provincie Groningen

Uitnodiging

Groningen, 28 maart 2000 Persbericht nr. 57

Plattelandsbeleid Gorecht introduceert www.zuidlaardermeer.net

Dankzij een initiatief van de Regiegroep plattelandsbeleid Gorecht kan er binnenkort ook digitaal gesurft worden op het Zuidlaardermeer. Twintig toeristische ondernemers, waaronder twee lokale VVV's, hebben zich verenigd in een digitaal netwerk. Gezamenlijk gaan ze een website bouwen, die zal gaan functioneren als 'startpagina' voor het gebied. De ondernemers zijn actief in het gebied dat bestreken wordt door de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en (een deel van)Tynaarlo. De regiegroep wil hiermee de toeristische sector in het gebied een impuls geven tot meer samenwerking en samenhang. Verder wil ze het gebruik van internet stimuleren en zal de website als promotiemiddel voor het gebied en de deelnemers fungeren.

cursus en begeleiding

De deelnemers gaan cursussen volgen in het gebruik van de nodige computerprogramma's en applicaties. Zo leren ze zelf pagina's op het internet te maken. Daarnaast krijgen ze individuele begeleiding. Zowel de gezamenlijke beginpagina als de (onderliggende) individuele homepages worden tijdens de lessen door de deelnemers zelf 'gebouwd'. Deze cursussen starten in april.

www.zuidlaardermeer.net

Op de beginpagina komt algemene informatie over het gebied te staan. Ook de gezamenlijke activiteiten, zoals een evenementenagenda en arrangementen, zullen hier hun plek vinden. De individuele homepages kunnen vanuit de 'startpagina' bezocht worden.
De site zal medio mei actief worden.

regiegroep Gorecht

In de Regiegroep plattelandsbeleid Gorecht werken de gemeenten Haren, Hoogezand-Sappemeer en Tynaarlo, de provincie Groningen en het Waterschap Hunze en Aa's samen, om afgestemd en gecoördineerd plattelandsbeleid te voeren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marike Ensing, afdeling Bestuurscontacten provincie Groningen, tel.nr. 050 3164075.

Deel: ' Plattelandsbeleid Gorecht introduceert zuidlaardermeer.net '
Lees ook