Plotseling afgesloten wildviaduct Tolhuis, over A50, toch weer open?


HEERDE, 20111214 -- Donderdag 15 december zal Vereniging het Edelhert een trampoline installeren om o.a. herten, reeen, wilde zwijnen, vossen en dassen toch de mogelijkheid te geven over te steken bij het stiekem afgesloten wildviaduct Tolhuis. Afgelopen week is er óp dit wildviaduct ,een meer dan 2 meter hoog raster geplaatst, wat oversteken over de A50 ter hoogte van Heerde weer onmogelijk maakt.

Het was toch de bedoeling dat de 40 meter brede ecopassage de zwijnen en herten weer de mogelijkheid te geven om van en naar het Zwolsche Bosch te kunnen komen, zoals het was voor de aanleg van de A50! Zo staat nog steeds te lezen op de website van Rijkswaterstaat.  Blijkbaar dus niet.

Nadat het wildviaduct dit voorjaar officieel werd geopend, is deze week het wildviaduct officieus  weer afgesloten wegens verwachtsucces!

Voor het wild: Geen toegang.     
Vereniging Het Edelhert is bij deze treurige gebeurtenis aanwezig en zal tevens een alternatieve mogelijkheid naar Frans voorbeeld presenteren om wildpassage mogelijk te maken.                                            

Verzamelpunt:
Donderdag 15 december 9.00 uur
Keet van Heerde
Eperweg 55
8181 EV Heerde

Voor verdere informatie raadpleeg de website www.vereniginghetedelhert.nl


Deel: ' Plotseling afgesloten wildviaduct Tolhuis, over A50, toch weer open? '
Lees ook