rijksvoorlichtingsdienst
06 februari 2014 ­ 09:07
ploumen bezoekt brainport eindhoven met waalse collega
06 februari 2014 ­ 09:07
minister lilianne ploumen (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking) brengt op maandag 10 februari een werkbezoek aan brainport eindhoven samen met de waalse minister van economie, mkb, buitenlandse handel en nieuwe technologieën, jean-claude marcourt.

het bezoek geeft opvolging aan de succesvolle nederlandse handelsmissie naar wallonië in maart 2013. daarbij werd afgesproken om intensiever samen te werken op het vlak van logistiek, technologie en innovatie. in eindhoven maken bedrijven en brancheorganisaties uit beiden landen de tussenstand op en zoeken naar nieuwe kansen. ministers marcourt en ploumen doen de plenaire aftrap waarna men zich opsplitst in de topsectoren (pôles de compétitivité) transport en logistiek, life science, duurzaamheid, high tech en agro-food. ondertussen overleggen de ministers in een bilateraal gesprek hoe de overheid kan bijdragen aan een intensivering van de relaties tussen nederland en wallonië, in het bijzonder op het vlak van handel en innovatie.

vervolgens brengen ploumen en marcourt met burgemeester van gijzel een bezoek aan addlab. dit 3d-print bedrijf is een initiatief van twee ondernemers die met zeven technologiebedrijven, waaronder philips, gezamenlijk investeren in 3d-metaalprinters. door ervaringen te delen kunnen de betrokken bedrijven deze nieuwe technologie sneller leren toepassen.

in de middag hebben de ministers elk een eigen programma. minister ploumen heeft een onderhoud met burgemeester van gijzel waarna zij in gesprek gaat met eindhovense ondernemers met internationale ambities. zij bieden onder meer oplossingen voor maatschappelijke problemen in ontwikkelingslanden.

minister marcourt neemt deel aan een lunch in aanwezigheid van commissaris van de koning van de donk, nederlandse en waalse ceo's en de deelnemers van de workshops. daarna vervolgt hij zijn bezoek aan nederland in de provincie limburg waarbij hij diverse bedrijven in geleen en maastricht zal bezoeken.

Deel: ' Ploumen bezoekt Brainport Eindhoven met Waalse collega '


Lees ook