Plus500 overtreft marktverwachtingen


Recordcijfers voor Q1 van 2015 – omzet van $82,1 mln

AMSTERDAM, 20150420 -- Plus500 (www.plus500.nl), het wereldwijde online CFD-handelsplatform, maakt de resultaten bekend van het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2015.

    Overzicht
  • Recordaantal nieuwe en actieve klanten in het eerste kwartaal
  • Recordomzet in het eerste kwartaal
  • Marktaandeel blijft groeien in de belangrijkste markten
  • Klantenwervingscampagnes blijven kostenefficiënt
[Tabel Plus 500, Omzet en klanten 2015]


Kwartaalupdate
Plus500 boekte een recordomzet in al zijn belangrijkste gereguleerde markten, die zich hoofdzakelijk in West-Europa bevinden. De wereldwijde merkbekendheid van Plus500 en positieve marktomstandigheden, zoals de koersontwikkeling van de Zwitserse franc in januari, droegen bij aan de recordcijfers. Plus500 lanceerde in het eerste kwartaal van 2015 een speciale app voor de Windows Phone en blijft in R&D investeren om zijn concurrentievoorsprong te behouden.

Dividend
Een van de sterke punten van het businessmodel van Plus500 is zijn vermogen om netto-opbrengsten om te zetten in een positieve kasstroom. Dit vindt zijn uiting in een uitkeringsratio van 60%. De Raad van Bestuur behoudt zich voor om een speciaal dividend uit te keren wanneer Plus500 meer dan voldoende kasgeld genereert. Het slotdividend in combinatie met een speciaal dividend over het boekjaar eindigend op 31 december 2014 worden uitgekeerd op 15 mei 2015. De totale dividenduitkering over 2014 komt daarmee uit op $92 miljoen (2013: $41 miljoen).

Vooruitzichten
De Raad van Bestuur spreekt opnieuw zijn vertrouwen uit in het vermogen van Plus500 om te voldoen aan de marktverwachtingen voor het lopende boekjaar en blijft achter zijn vooruitstrevende dividendbeleid staan.

Gal Haber, de CEO van Plus500: 
“Het doet ons een genoegen om melding te maken van een recordkwartaal dat de verwachtingen van de markt overtreft. De wereldwijde merkbekendheid van Plus500 in combinatie met onze superieure, in eigen beheer ontwikkelde technologie en de volatiliteit binnen de financiële markten droegen bij aan deze sterke bedrijfsprestaties.”

“We zijn er daarnaast trots om op te treden als de nieuwe sponsor van Atlético Madrid, de huidige titelverdediger van La Liga en de finalist van de Champions League van vorig jaar. Atlético is een van de meest prestigieuze voetbalclubs ter wereld en een natuurlijke match voor Plus500. Naar onze mening zal de verbeterde merkbekendheid als gevolg van deze samenwerking onze positie als toonaangevend CFD-handelsplatform verder versterken.”


Deel: ' Plus500 overtreft marktverwachtingen '
Lees ook