H E T P O E Z I E C I R C U S
VRIJDAG 18 JUNI 1999 - PARNASSOS - UTRECHT

Waar: Cultureel Centrum Parnassos te Utrecht, Kruisstraat 201

Wanneer: Vrijdag 18 juni
Wie: u en jij, maar ook hij en zij
Aanvang: 20:30
Toegang: fl. 12,50 / fl. 10,-
Reserveren: 030-2538769

DE ARTIESTEN
Roosevelt Roque: vrijgevochten gitarist streelt uw oor met cubano son, jazz, joropo en tango
Victor en Vladimir: maken alle fantasieën over virtuoze oostblokaccordeonisten waar
Rudolph Korsten:optredend dichter, wonderlijke bosgeest en grootschouwer der lyrische hoogte
Moos Volke: po@ geeft bewoording aan onze postmoderne hoofdstad Vliegend Schroot: uit de saxen van Tim van der Veer en Vincent Kramer dwarrelt poëzie omhoog
Onno de Rooij: brengt zijn stemmig kabinet van woorden, tonen en androgyne kleding
Eyal van der Reep: jonge dichter stormt met windkracht 12 tegemoet

De piste van het Poëziecircus staat op vrijdag 18 juni weer open voor landelijke en internationale podiumgrootheden van allerlei pluimage. Te beginnen met Roosevelt Roque, die zich letterlijk los heeft gevochten met zijn gitaar. Deze Venezolaan met een muzikaal hart speelt naast klassiek en jazz-fusion ook Latijns-Amerikaanse muziek als de son, joropo en tango. Er gaan geruchten dat hij op het punt staat zichzelf te ontwikkelen buiten de beperkingen van het conservatorium om.
De twee Oekraïnse accordeonisten Victor en Vladimir, bekend van radio en stationshal, geven een machtig staaltje virtuositeit weer op de bayan. Van klassiek tot tango, van klezmer tot Russische volksmuziek. Rudolph Korsten, "Wonderlijke bosgeest en grootschouwer der lyrische hoogte" (Pieter Boskma), is oud-lid van het legendarische garagedichtercollectief waarin ook Ingmar Heytze en Tim van der Veer hun plankenkoorts hebben verloren. Hij debuteerde in Zoetermeer en won twee prijzen: de eerste Helmondse Literatuurprijs en de eerste International Poetry Slam van Winston Kingdom, Amsterdam.
De eveneens hoofdstedelijke Moos Volke noemt zichzelf geen dichter: 'dichters zijn altijd wat dichter'. Liever zou hij een opener zijn 'maar dat is om bierflesjes mee open te maken'. Dus houdt hij het op po@ of rijmer. Draagt vooral op aan zijn ouders, soms aan een indrukwekkend meisje. Vliegend Schroot gaat compact. De huisband van het Poëziecircus bevestigt zichzelf in één act. Goud en lang: Vincent Kramer en Tim van der Veer op saxofoon en poëzie.
Op dia brengt hij zijn werk hoger dan levensgroot; het aanstormend dichttalent Eyal van der Reep mag nu al de grote verrassing van de avond heten.
Uw gastheer voor de avond is geluidskunstenaar Onno de Rooy. Deze stemmeester is niet in een hokje te vangen omdat zijn wortels in zichzelf liggen. Gevoed door geluiden van de deze aardkloot bezeilt hij boventonen en onderklanken, slechts bedekt door androgyne kleding.

OVER HET POEZIECIRCUS
Een kruising tussen een ballerina en een djembé. Twee handen flirten met een set pingpongballetjes. Een cello in gevecht met een taaltovenaar. Bij het Poëziecircus gebeurt het. Een avond Poëziecircus staat garant voor verrassingen. Steeds op andere locaties, steeds op zoek naar nieuwe combinaties van performers met impact. Bekende en onbekende dansers, dichters, cabaretiers, muzikanten en cineasten wisselen elkaar in hoog tempo af. Circusdirecteuren Vincent Kramer en Tim van der Veer nemen de toeschouwer mee op culturele expeditie. Elk optreden in Parnassos is een uniek avontuur, zodat de toeschouwer telkens terugkeert met een hoofd vol indrukken.

Wilt u meer informatie, weet u iemand die ook op de hoogte wil zijn van voorstellingen van het Poëziecircus of wilt u van de maillijst afgehaald worden, stuur dan een bericht naar poeziecircus@hotmail.com

Deel: ' Poeziecircus in Cultureel Centrum Parnassos Utrecht - 3807 '
Lees ook