Politiebericht Den Bosch 17-09-2001
Politiebericht district Den Bosch

VERDACHTE DEALEN HARDDRUGS AANGEHOUDEN

De politie in Deventer heeft vanochtend, op verzoek van de dienst Centrale Recherche van de politie Brabant-Noord, een 30-jarige Colombiaan in Deventer aangehouden. De man wordt verdacht van het leveren van partijen cocaine aan de beheerder van een pand aan de Schilderstraat in Den Bosch. Deze man en de andere, al eerder aangehouden mensen, worden verdacht van betrokkenheid bij het dealen van harddrugs aan jongeren op zogenaamde `hangplekken` in Den Bosch en wijde omgeving. Op 29 augustus hield de politie een 28-jarige man uit Nuland aan, op 11 september is een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld. Op 14 augustus hield de recherche ook al twee mensen in deze zaak aan. Tot op heden hebben al deze verdachten een bekentenis afgelegd.

POGING TOT DOODSLAG EN BEDREIGING NA WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is in een winkel aan de Markt een 26 jarige man uit Zaltbommel aangehouden. De man was door een beveiligingsmedewerker betrapt op het wegnemen van een flesje parfum en werd aangehouden. In afwachting van de komst van de politie werd de verdachte tijdelijk opgehouden in een daarvoor bestemde ruimte. Hij gedroeg zich bijzonder agressief. Een 51-jarige getuige besloot de beveiligingsmedewerker te assisteren. De verdachte zag toch nog kans om een schroevendraaier uit zijn kleding te pakken en daarmee enkele malen in de richting van de buik van de beveiligingsmedewerker te steken. Door opzij te springen kon deze voorkomen dat hij geraakt werd. De getuige wist de schroevendraaier af te nemen. De man is op het politiebureau in s-Hertogenbosch in verzekering gesteld.

GEWOND NA BOTSING MET LANTAARNPAAL (Nuland/Kruisstraat)

Zondagavond is een 48-jarige inwoner van Rosmalen met borstklachten opgenomen in het ziekenhuis. Hij reed over het Heeseind komende uit de richting Kruisstraat en gaande in de richting van Nuland toen hij zijn GSM hoorde rinkelen. Bij het pakken van de telefoon verloor de man de controle over zijn voertuig en botste tegen een lantaarnpaal. Die brak geheel af en de auto kwam op de zijkant tot stilstand. Brandweer en Essent zijn ter plaatse geweest voor het reinigen van het wegdek en het afsluiten van de stroom.

GEREEDSCHAPPEN GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Bij een in het afgelopen weekeinde aan de Vughterweg in s-Hertogenbosch gepleegde inbraak in een bouwkeet en twee containers is een behoorlijke hoeveelheid gereedschappen weggenomen.

POGING BEROVING (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen rond kwart over zeven hebben drie onbekend gebleven mannen op het Stationsplein in s-Hertogenbosch geprobeerd een 22-jarige vrouw van haar tas te beroven. De vrouw fietste over genoemde straat en passeerde ter hoogte van de telefooncellen drie daar staande mannen. Bij het passeren werd zij door een van hen van achteren vastgepakt en kwam daardoor onmiddellijk ten val. Zij is door de beide andere mannen enkele keren geschopt. Ook probeerde men een plastic tas uit haar handen te trekken. Een passerende automobilist kwam de vrouw te hulp waarop het drietal op twee in hun bezit zijnde fietsen weg vluchtten.

Deel: ' Poging tot doodslag na winkeldiefstal in Den Bosch '
Lees ook