Ingezonden persbericht


Persbericht

POINT Office Benelux sluit distributiecontract met Man and Machine Benelux voor POINT Office Architect

Baarn, 10 juli 2002- POINT Office Benelux heeft een distributiecontract afgesloten met Man and Machine Benelux om Autodesk Architectural Desktop en POINT Office Architect als totaaloplossing te kunnen verkopen. Man and Machine is gespecialiseerd in het distribueren van Autodesk producten in de AEC-markt (Architecture, Engineering and Construction). POINT Office Benelux is de technische partner van Autodesk voor het ontwikkelen van verticale applicaties als uitbreiding op Autodesk Architectural Desktop en ondersteunende dienstverlening. De nieuwe samenwerkingsovereenkomst biedt beide bedrijven het voordeel dat zij zich volledig op hun kernactiviteiten kunnen concentreren en dealers voortaan de totale oplossing bij één distributeur kunnen inkopen. Behalve het programma POINT Office Architect, die zowel Autodesk Architectural Desktop als AutoCAD beter toepasbaar maakt voor de Nederlandse markt, heeft het distributiecontract ook betrekking op een later dit jaar te introduceren POINT LT applicatie voor AutoCAD LT.

De samenwerkingsovereenkomst tussen POINT Office Benelux en Man and Machine past uitstekend in de distributiestrategie die Autodesk voor haar verticale applicaties nastreeft. Hoewel Architectural Desktop zeer geavanceerde bouwkundige ontwerp- en tekenfuncties biedt, blijft er behoefte aan lokale bibliotheken, extra tekenfuncties, ondersteuning van het veelgebruikte GB CAD Afsprakenstelsel en koppelingen met complementaire applicaties. Door het uitbesteden van haar distributiefunctie krijgt POINT Office Benelux meer capaciteit beschikbaar om in samenwerking met de Scandinavische POINT Gruppen en lokale gebruikers extra functionaliteit te ontwikkelen en training plus consultancy te verzorgen voor alle Autodesk en eigen AEC-producten. Een voorbeeld daarvan is EDT (Estimating Desktop), dat binnenkort beschikbaar wordt en waarmee uit Architectural Desktop gebouwhoeveelheden (bijvoorbeeld m2 wand- en vloeroppervlak, aantallen kozijnen) en kostprijscalculaties te halen zijn.

Meer informatie voor de redactie:

POINT Office Benelux ontwikkelt en distribueert applicaties die het bouwkundige ontwerp- en tekenproces versnellen en verbeteren. Gesteund door de Stichting Geïntegreerd Bouwen en POINT Gruppen AB vormen het GB CAD Afsprakenstelsel en POINT Office concept twee belangrijke peilers van de te leveren applicaties. Verder verzorgt POINT Office Benelux ondersteunende diensten in de vorm van consultancy, training en maatwerkontwikkeling van klantspecifieke functies en bibliotheekuitbreidingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. Jagersma via telefoonnummer: +31(0)35-5482088.

Man and Machine Benelux N.V. is een dochteronderneming van Mensch und Machine Software AG, één van de leidinggevende Europese distributeurs van CAD-oplossingen. Man and Machine Benelux N.V. heeft als hoofddoel de CAD-markt in samenwerking met haar dealers te ontwikkelen door een sterke focus op Autodesk producten, gerichte marketingactiviteiten en een professionele technische ondersteuning. Daarenboven beschikt zij over de exclusiviteit om ADT te distribueren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: +32(0)2-5831600.

Deel: ' Point Office Benelux sluit distributiecontract met Man and Machine B.. '
Lees ook