Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Overval bouwmarkt Anthony Fokkerweg
13-08-01. Vrijdagavond is rond de 90 man politie ingezet voor de bevrijding van overvallen medewerkers van een bouwmarkt op de Anthony Fokkerweg. Een arrestatieteam haalde acht zichzelf ingesloten slachtoffers uit het pand. Niemand raakte gewond. Een uitgebreide zoektocht naar de drie overvallers bleef zonder resultaat. De buit van de overval bestond uit wat spullen die werden afgenomen van de medewerkers. Getuigen of mensen die denken informatie over de overvallers te hebben, wordt verzocht te bellen met wijkteam Surinameplein op nummer 0 2 0 5 5 9 3 6 5 0. De politie rukte uit naar de bouwmarkt nadat medewerkers telefonisch meldden dat er een overval gaande was. De slachtoffers hadden zich inmiddels afgezonderd van de overvallers en veronderstelden dat het gewapende trio nog in het bedrijfspand rondliep. Op grond van deze informatie besloot de politie het industrieterrein af te zetten en een arrestatieteam in dienst te roepen. Ook de vliegende brigade kwam ter plaatse. Rond elf uur drong een arrestatieteam het pand binnen en vijf minuten later kwamen de acht slachtoffers naar buiten. Ze werden vervolgens in een ME-auto naar een politiebureau overgebracht om daar eerst op verhaal te komen. Ze werden ook begeleid door een bedrijfsopvangteam. Vervolgens werd het pand en de omgeving uitgekamd. Bij deze actie zijn ook vier politiehonden ingezet. Na de constatering dat de overvallers niet meer aanwezig waren, werd het industrieterrein vrijgegeven. Uit het onderzoek tot nu toe komt naar voren dat er sprake was van drie gemaskerde overvallers die een of meer vuurwapens en messen bij zich hadden. In eerste instantie werden drie medewerkers bedreigd die zich in een kleedruimte ophielden. Toen de overvallers op een gegeven moment die ruimte hadden verlaten, smeten ze de deur dicht en barricadeerden de ruimte. Ook werden vijf medewerkers in een kantoorruimte bedreigd. Toen bleek dat er geen geld van het bedrijf was te bemachtigen, moesten slachtoffers eigen spullen afstaan. Nadat de overvallers het kantoor hadden verlaten en zich verplaatsten naar de bouwmarkt zelf, gooiden de slachtoffers de deur van het kantoor dicht. Vervolgens kwam de politieactie op gang en werd de omgeving omsingeld.


Automobilist overleden
13-08-01. Bij een eenzijdig ongeval in Diemen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 22-jarige automobilist om het leven gekomen. Zijn 17-jarige vriendin is met rugletsel in een ziekenhuis opgenomen en is niet in levensgevaar. Het ongeval gebeurde rond halfdrie op de Diemerpolderweg, een parallelweg van de A-1. De chauffeur, een inwoner van Diemen, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en reed tegen een boom. Hij zat bekneld en overleed ter plaatse.

Autopassagiere komt om
13-08-01. Politiepersoneel van wijkteam Autosnelwegen heeft zaterdagmiddag op de A-10-Oost een 37-jarige automobilist aangehouden in verband met dood door schuld. Hij wordt ervan verdacht door onverantwoordelijk rijgedrag de dood van zijn 30-jarige passagiere te hebben veroorzaakt. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vandaag (maandag) voor de officier van justitie geleid. Getuigen verklaarden dat de chauffeur van de stationwagen zich op de Jaagweg al te buiten ging aan agressief rijgedrag zoals gevaarlijk inhalen en kleven (=dicht op voorgangers rijden). Op de A-10-Noord richting A-10-Oost, zou de chauffeur ruzie hebben gekregen met een andere automobilist. Vlak na de Zeeburgertunnel probeerde hij iemand met hoge snelheid rechts in te halen. Toen dat niet ging, stond hij boven op de rem en raakte zijn auto in een slip. De stationwagen sloeg over de kop en belandde in de vangrail. De 30-jarige passagiere was via de achterklep naar buiten geslingerd en werd zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Kort na aankomst overleed het slachtoffer daar. Een tweede passagiere is met lichtere verwondingen naar een hospitaal gebracht.


Gewonde bij straatroof
13-08-01. Zondagochtend is in of bij het Centraal Station een 23-jarige man uit Castricum beroofd. Het slachtoffer werd ook in zijn zij gestoken en ging direct op eigen gelegenheid naar huis. Later is hij medisch behandeld in een ziekenhuis in IJmond. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Van de dader of daders ontbreekt ieder spoor.


Gewonde bij eenzijdig ongeval
13-08-01. Zondagochtend is bij een eenzijdig ongeval op de aansluiting van de Nieuwe Leeuwarderweg met de A-10-Noord een 32-jarige automobilist gewond geraakt. De Amsterdammer raakte door nog onbekende oorzaak in een slip, sloeg een paar keer over de kop en kwam in het talud terecht. De brandweer knipte de auto open waarop het gewonde slachtoffer uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. De chauffeur is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht

Autodief aangehouden
13-08-01. Agenten van de wijkteams Amstelveen en Aalsmeer hebben vannacht (zondag op maandag), na een achtervolging in de buurt van de landingsbanen van de Schiphol, een man aangehouden die in een gestolen auto reed. De verdachte is een 32-jarige inwoner uit Woerden. De Audi waarin hij reed was ontvreemd in Steenbergen (Noord-Brabant).Hij kreeg de politie achter zich aan bij de Kleine Noorddijk in Aalsmeer. De man reed plotseling hard weg toen hij een surveillanceauto in de gaten kreeg. Hij vluchtte richting Schiphol en verliet daar op een gegeven moment de gestolen auto. De agenten zochten de omgeving af en troffen hem aan in de buurt van de landingsbanen. De verdachte wordt overgedragen aan de politie van Steenbergen.


Auto met Polen te water
13-08-01. Zaterdagavond rond elf uur is op de Oosteinderweg in Aalsmeer een auto met drie Poolse inzittenden te water geraakt. Buurtbewoners haalden betrokkenen eruit. Toen de politie ter plaatse kwam, lagen ze te slapen in een tuin. Het drietal was zwaar beschonken en lag hun roes uit te slapen. Wie van de drie de bestuurder van de auto was, kon niet worden vastgesteld. De mannen zijn inmiddels heengezonden.


Mishandeling buschauffeur
13-08-01. Vannacht (zondag op maandag) is een 46-jarige buschauffeur mishandeld. Hij kreeg het aan de stok met een circa 17-jarige passagier die problemen had met het aantal strippen dat moest worden afgestempeld. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. De dader is spoorloos. De passagier stapte in bij het Muiderpoortstation en wilde naar Amsterdam-Noord. De problemen ontstonden toen de bus al weer reed. Bij de halte van de Soembawastraat sloeg de passagier de chauffeur op zijn gezicht en verliet hij de bus. De gewelddadige man rende weg in de richting van de Bataviastraat. De chauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken neus, een gekneusde of gebroken kaak en mogelijk ook een hersenschudding


© Politie Amsterdam-Amstelland

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland Afzender is: '
Lees ook