Politie Amsterdam-Amstelland

Frontale aanrijding
28-08-01. Maandagochtend vond er een frontale aanrijding plaats op de A10 Zuid, waarbij drie autos waren betrokken. Een 37-jarige automobiliste moest met rug- en nekklachten naar een ziekenhuis worden overgebracht. Het ongeval ontstond na een inhaalmanoeuvre op een oprit. Een 29-jarig automobilist haalde een auto in op de oprit bij de Amstelveenseweg en sneed deze auto af bij het invoegen. De ingehaalde chauffeur gooide het stuur om en raakte in een slip. De auto kwam achterstevoren op de rijbaan en werd frontaal aangereden door een aanvankelijk achter hem rijdende automobiliste.Dief fietswiel aangehouden
28-08-01. Maandagochtend hielden surveillerende agenten een 37-jarige man aan, die even daarvoor op het Rokin een wiel van een mountainbike had gestolen. Een voorbijganger had dit gezien en waarschuwde de politie. De verdachte kreeg een proces-verbaal en werd na verhoor heengezonden. De politie liet een briefje op de fiets achter met de mededeling waar de eigenaar het wiel op kan halen en aangifte doen.

Namaakmachinegeweer
28-08-01. Maandagmiddag rukte de politie uit naar de Hammarskjoldsingel na de melding dat er iemand met een automatisch wapen rondliep. Ter plaatse troffen de agenten twee 13-jarige jongens aan. Een van de twee liet, bij het zien van de agenten, een vuurwapen op de grond vallen. Het ging om een niet van echt te onderscheiden machinegeweer, dat tijdens de vakantie was gekocht in Italië. Het wapen is vernietigd. De jongens zijn opgehaald door hun ouders.

Geschept door autos
28-08-01. Maandagavond is in de Van Gentstraat een 12-jarige jongen geschept door een auto. Hij rende tussen geparkeerde autos door de rijbaan op. Het slachtoffer is met verschillende botbreuken naar een ziekenhuis overgebracht. De 23-jarige automobilist die de jongen tegen zijn auto kreeg, zou niet hard hebben gereden. Amstelveen: In de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen reed een 62-jarige bromfietser tegen een uitparkerende auto op. Het slachtoffer kwam ten val en ging per ambulance naar een ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat hij een gebroken schouder had. Aangezien opereren niet mogelijk was, zit de man voorlopig in een mitella. Amstelveen: Maandagochtend werd op de Sportlaan in Amstelveen een 14-jarig meisje geschept door een auto. Het meisje fietste waarschijnlijk tussen een paar stilstaande autos door de rijbaan op. Het slachtoffertje is met een gebroken been naar het ziekenhuis overgebracht en wordt geopereerd.


Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland frontale aanrijding '
Lees ook