Politie Amsterdam-Amstelland

Frontale botsing
13-8-2001. Bij een frontale botsing raakten vrijdagmiddag op de Langbroekdreef twee personenauto's total loss. De aanrijding ontstond toen een van de bestuurders door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam. Ze kwam bekneld te zitten en werd uitgezaagd door de brandweer. De vrouw leek ernstig gewond, maar mocht na het onderzoek vrij snel het ziekenhuis verlaten. De bestuurder van de andere auto was licht gewond. Hij werd ter plaatse behandeld. Mishandeling buschauffeur
13-08-01. Vannacht (zondag op maandag) is een 46-jarige buschauffeur mishandeld. Hij kreeg het aan de stok met een circa 17-jarige passagier die problemen had met het aantal strippen dat moest worden afgestempeld. Het slachtoffer liep een gebroken neus op. De dader is spoorloos. De passagier stapte in bij het Muiderpoortstation en wilde naar Amsterdam-Noord. De problemen ontstonden toen de bus al weer reed. Bij de halte van de Soembawastraat sloeg de passagier de chauffeur op zijn gezicht en verliet hij de bus. De gewelddadige man rende weg in de richting van de Bataviastraat. De chauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Hij had een gebroken neus, een gekneusde of gebroken kaak en mogelijk ook een hersenschudding Dealer uit disco
13-8-2001. Medewerkers van een discotheek in de Rembrandtpleinbuurt hebben zondag een 20-jarige man aangehouden die pillen probeerde te verkopen aan bezoekers. Hij werd overgedragen aan de politie en ingesloten voor overtreding van de Opiumwet. De politie nam 21 pillen in beslag.Jaarverslag gepresenteerd

8-8-2001. Vanochtend is op het Hoofdbureau aan de Elandsgracht het Jaarverslag 2000 aan de pers gepresenteerd. Behalve het financiële jaarverslag bevat het een uitvoerig deel waarin de operationele prioriteiten en een deel waarin personeel en organisatie aan bod komen. Ook staat er een interview met hoofdcommissaris J. Kuiper in. Het verslag, dat dit jaar de titel 'De Factor Blauw' heet, staat ook on line. Klik op het logo om het te downloaden. Klik hier om de toespraak van de hoofdcommissaris te lezen.
Overlast binnenstad
Maandag deelden in de binnenstad surveillerende agenten 27 verwijderingsbevelen uit aan personen die drugoverlast veroorzaakten. Aan 4 (andere) personen is een 14-dagenbevel uitgereikt. Ze hadden al meerdere keren een 8-uursbevel gekregen. De agenten maakten 65 keer proces-verbaal op voor zaken als openlijk druggebruik, wildplassen, bezit van harddrugs, belediging, de verkoop van nepdrugs en overtreding van het messenverbod.
Restaurant overvallen
14-8-2001. Vier gemaskerde mannen hebben maandag tegen middernacht een restaurant aan de Dorpsstraat in Aalsmeer overvallen. Minstens één van de daders had een vuurwapen bij zich. De overvallers verdwenen met geld en sieraden van het aanwezige personeel. Niemand raakte gewond.,br> Op het moment van de overval waren alle klanten al verdwenen. De gemaskerde mannen waren maar kort binnen. Ze verdwenen hollend over het trottoir van de N-201 en zijn voor het laatste gezien bij de Ringvaartbrug.

De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar getuigen. Een ieder die wat bijzonders heeft gezien, wordt verzocht te reageren. De wachtcommandant is telefonisch bereikbaar op nummer

(020) 559 39 90Beroving Herengracht
14-8-2001. Vannacht rond één uur is op de Herengracht bij de Blauwburgwal een 40-jarige Amsterdammer beroofd. Twee nog onbekende mannen sloegen het slachtoffer en bemachtigden zijn portemonnee. De straatrovers verdwenen in de richting van de Brouwersgracht. Het slachtoffer is voor medische behandeling per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.Steekpartij Krüsestraat
14-8-2001. Maandagmiddag heeft de politie tijdens een zoekactie in Gein IV een 21-jarige man aangehouden in verband met een steekincident. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor in de Jacob Krüsestraat een 17-jarige jongen te hebben neergestoken. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand wordt stabiel genoemd. De verdachte is ingesloten op verdenking van afpersing en/of poging tot doodslag. Het steekwapen is in beslag genomen.

De steekpartij vond plaats op het zogenaamde tafeltennisveldje, waar op dat moment zon vijf jongens aanwezig waren. Plotseling verscheen de latere verdachte. Hij liep op de 17-jarige jongen af en riep iets in de trant van gulden, gulden. De man had een mes in zijn hand en maakte direct stekende bewegingen. Toen het slachtoffer daadwerkelijk was gestoken, ging hij er vandoor.

De politie zette een zoekactie op touw en kon de verdachte aanhouden aan de hand van door getuigen opgegeven signalementen.

Fietser geschept
14-8-2001. Op de Burgemeester Colijnweg is maandagmiddag een 81-jarige fietser geschept door een auto. De man kwam op het wegdek terecht en werd met een hoofdwond naar een ziekenhuis overgebracht. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis. Het ongeval gebeurde toen de man met zijn fiets aan hand overstak. Hij vertelde de politie dat hij niet goed had opgelet. Het verkeer reed op het moment van de aanrijding in verband met de drukte niet hard. De automobilist die het slachtoffer schepte reed een kilometer of 30.

Vechtpartij kost leven
13-8-2001. In de nacht van zaterdag op zondag is in een ziekenhuis een 41-jarige Amsterdammer overleden die de nacht daarvoor bij een vechtpartij betrokken was. Het incident deed zich voor aan de Nieuwe Tuinstraat. Een 25-jarige kennis van het slachtoffer wilde voorkomen dat de beschonken man in zijn auto zou stappen. Dit leidde tot een ruzie en onderlinge gewelddadigheden. Sectie wees uit dat het slachtoffer als gevolg van hoofdletsel overleed. Bij de vechtpartij viel het slachtoffer op de grond en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en moest onderweg door verplegend personeel in bedwang worden gehouden. In het ziekenhuis volgden diverse onderzoeken. Na op de intensive care te hebben gelegen, kwam de patiënt op een gewone zaal terecht. In de loop van de zaterdag ontving hij bezoek. In de daaropvolgende nacht werd de man naast zijn ziekenhuisbed aangetroffen. Hij bleek te zijn overleden.


Kent u deze dode man?
2-8-2001. Op dinsdag 9 januari jongstleden werd op het Oosterdok in Amsterdam het stoffelijk overschot aangetroffen van een man. De politie vraagt uw assistentie bij het achterhalen van de identiteit van de man, die is overleden aan een overdosis drugs in combinatie met onderkoeling. Op onze pagina Assistentie Gevraagd staan fotos en een uitgebreid signalement van de dode.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland mishandeling buschauffeur '
Lees ook