Politie Amsterdam-Amstelland

Bestek-verkoper blijkt oplichter
15-10-2001. Afgelopen donderdag verscheen een colporteur aan de deur van een woning in de Jan de Louterstraat. Hij had bestek in de aanbieding. De vrouw die opendeed was alert en vroeg naar zijn vergunning. Daarop maakte de man dat hij wegkwam in een personenauto.

De afgelopen weken is het een aantal maal voorgekomen dat iemand aan de deur komt met het verhaal dat men bestek heeft gewonnen. Men moet dan nog wel even transport- en administratiekosten betalen. Het gaat echter om oplichting: de mensen hebben helemaal niet meegedaan aan een wedstrijd en worden voor het blok gezet om toch honderden guldens af te rekenen voor goedkoop bestek. De politie waarschuwt in deze specifieke situatie niet in te gaan op het aanbod.
---

Inbraak in GVB-kantoor
15-10-2001. Zondagnacht hebben onbekenden kans gezien in te breken bij het GVB-kantoor aan de Van Marwijk Kooystraat. De buit bestond uit een aantal laptops.


---

Auto tegen vangrail
15-10-2001. Zondagochtend reed een personenauto tegen de vangrail bij de aansluiting van de A1 met de A9. Er zaten drie personen in deze auto. Eén van hen is overgestapt in een tweede auto die er achter reed. De twee overgebleven mannen waren gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis en opgenomen. Het is vooralsnog onbekend wie de bestuurder was.

De brandweer, de GG & GD en de politie rukten uit naar dit ongeval. Aangezien in eerste instantie niet duidelijk was waar de derde inzittende was, werd ook de duikploeg van de brandweer ingeschakeld om een sloot te onderzoeken. De beide slachtoffers zijn vakkundig door de brandweer en GG & GD uit de auto gehaald. De ongevallendienst van de politie zal een nader technisch onderzoek instellen. De slachtoffers zullen nog worden verhoord.


---

Ruzie in de drugscene
15-10-2001. Zaterdagochtend zijn vijf mannen aangehouden in de Johannes Vermeerstraat in verband met een ruzie in de drugswereld. Er zijn een hoeveelheid softdrugs en twee vuurwapens aangetroffen. De recherche heeft de zaak in onderzoek en vier verdachten zijn ingesloten.

Drie mannen belden aan bij een woning aan de Johannes Vermeerstraat. Zij werden binnengelaten door een man. De drie kwamen voor een ander, die iets later bij de woning aankwam. Op een gegeven moment ontstond er ruzie, waarna de laatst binnengekomen man provisorisch werd vastgebonden. Toen er goederen uit het raam werden gegooid, werd de politie gewaarschuwd. De drie verdachten probeerden via de achterzijde weg te komen. Zij moesten een behoorlijke sprong maken. Een van hen raakte hierbij gewond. De politie kon twee van de vluchtende mannen aanhouden. Op een andere locatie werd een derde verdachte aangehouden. Deze werd later heengezonden aangezien hij niets met deze zaak te doen had. Uit politieonderzoek bleek al snel dat het hier een druggerelateerde zaak betrof. De twee mannen uit de woning werden eveneens aangehouden.

---

Overreden door tram
15-10-2001. Vrijdagavond is een 29-jarige vrouw overleden toen zij met de fiets onder tramlijn 5 terechtkwam in de van Baerlestraat. Het slachtoffer reed tussen een aantal stilstaande autos door. Zij wilde de trambaan oversteken ter hoogte van de Nicolaas Maesstraat, toen zij werd geraakt door de tram uit de richting Roelof Hartplein. Toen de traumaheli aankwam, was de vrouw reeds overleden.


---

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland oplichter 'verkoopt' bestek '
Lees ook