Politie Amsterdam-Amstelland

Overlast binnenstad
12-7-2001. De politie in de binnenstad meldt over de bestrijding van de overlast in het centrum over woensdag het volgende.

Aan 29 personen die drugoverlast veroorzaakten, is een verwijderingsbevel uitgereikt. Ze moesten voor acht uur de buurt uit. Een persoon die meerdere keren drugoverlast had veroorzaakt, kreeg het bevel om 14-dagen te verdwijnen. De agenten deelden 49 bonnen uit voor belediging, slapen op de openbare weg, tippelen, wildplassen, illegaal aanplakken, handel in nepdrugs, openlijk druggebruik en illegale fietsverkoop. Voor de handel en/of het bezit van harddrugs zijn drie arrestaties verricht. De verdachten hadden samen in totaal 172 bolletjes drugs bij zich.Gewapende man
12-7-2001. De politie zette gisteravond lopend de achtervolging in op een man die bij Ganzenhoef een andere man met een vuurwapen zou hebben bedreigd. De verdachte werd achterhaald en aangehouden. Het vuistvuurwapen dat hij in bezit had, is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten in verband met bedreiging en illegaal vuurwapenbezit.Verkeerscontroles
12-7-2001. Hier volgt een overzicht van gisteren/vannacht gehouden verkeerscontroles.

Huntumdreef
De Vliegende Brigade hield gisteravond een lasersnelheidscontrole op de Huntumdreef in Amsterdam-Zuidoost. Er werden 33 hardrijders op de bon gezet. De hoogste score was 106 kilometer per uur.

Transformatorweg
Bij een snelheidscontrole op de Transformatorweg zijn 23 bonnen uitgedeeld. Twee buitenlandse automobilisten moesten direct afrekenen. Ze betaalden boetes van190 gulden.

Haarlemmerweg
Op de kruising Haarlemmerweg met de Admiraal de Ruijterweg (Molenwerf) zijn gisteren 25 bonnen uitgedeeld. Het gingen om bestuurder die door rood reden of illegaal gebruikmaakten van de vrije bus-/trambaan.

Uithoorn / Aalsmeer
Bij een snelheidscontrole op de Wiegerbruinlaan in Uithoon kregen woensdagmiddag 11 hardrijders een proces-verbaal. De hoogste score was 86 kilometer per uur. Op de Oosteinderweg in Aalsmeer liepen zes hardrijders tegen de lamp bij een snelheidsactie. De hoogste score was 84 kilometer per uur.

A4, Gooiseweg en A10-Noord
De Verkeerspolitie heeft vannacht het rijbewijs in beslag genomen van een 30-jarige automobilist uit Almere. De man reed met een vaart van 157 kilometer per uur over de A4. Een 27-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn die vannacht 137 kilometer klokte op de Gooiseweg, is ook zijn rijbewijs kwijt. Een buitenlandse automobilist die 147 kilometer per uur reed over de A10-Noord, mocht pas verder nadat hij een boete van 590 gulden had betaald.

Plantage Middenlaan / Haarlemmerstraat
Een 45-jarige bakfietsberijder, die er gistermiddag voor koos om op het trottoir van de Plantage Middenlaan te rijden, bleek te hebben gedronken. Tijdens een ademanalyse kwam een alcoholscore van 0.8 promille uit de bus. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een 42-jarige automobilist uit Amstelveen die woensdagavond op de Haarlemmerstraat tegen het verkeer inreed, bleek ook te hebben gedronken. Een ademonderzoek resulteerde in een score van 1.1 promille.90-Jarige omvergeblazen
12-7-2001. Op de Hartveldseweg in Diemen is woensdagmiddag een 90-jarige inwoonster van Diemen gewond geraakt. De vrouw werd omver geblazen door een windvlaag en raakte gewond aan haar hoofd. Ze werd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.Verdachte aangehouden
12-7-2001. De recherche in de binnenstad heeft woensdag een 30-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse overvallen. Het gaat onder meer om verschillende overvallen op reisbureaus in het centrum van begin dit jaar, een overval op een geldtelinstelling in het centrum van september vorig jaar en een overval op een juwelenvertegenwoordiger in Amsterdam-Osdorp van oktober vorig jaar. De verdachte werd op de Overtoom aangehouden door een arrestatieteam. Voorgeleiding voor de rechter-commissaris vindt vrijdag plaats. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam.


Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland Overlast binnenstad '
Lees ook