Politie Amsterdam-Amstelland

Overal postkantoor
27-7-2001. Donderdagmiddag rond half zes hebben twee mannen geprobeerd geld buit te maken bij een gewapende overval op het postkantoor op de Zijdelrij in Uithoorn. Het geëiste geld was echter niet zo snel beschikbaar. Twee medewerkers werden hardhandig aangepakt. Het duo verdween zonder buit in een later bij de Europarij (Uithoorn) teruggevonden vluchtauto. Het gaat om een gestolen zilvergrijze Mitsubishi Carisma.

Op het moment van de overval waren er drie medewerkers en twee klanten in het kantoor. De overvallers dreigden met een vuurwapen en eisten geld. Twee medewerkers werden daarbij geslagen. Toen het de overvallers duidelijk werd dat er geen geld was te halen, kozen ze het hazenpad. Ze vluchtten in een gestolen Mitsubishi. De geslagen baliemedewerkers hebben zich onder behandeling gesteld van hun huisarts. De slachtoffers zijn opgevangen door een bedrijfsopvangteam en door medewerkers van slachtofferhulp.

De politie is op zoek naar getuigen die bij het postkantoor wat bijzonders hebben gezien en/of de overvallers hebben zien rijden met de zilvergrijze Mitsubishi Carisma. Wijkteam Uithoorn is telefonisch bereikbaar op nummer (020) 559 39 60.
Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland overval op postkantoor '
Lees ook