Politie Amsterdam-Amstelland

Jaarverslag gepresenteerd
8-8-2001. Vanochtend is op het Hoofdbureau aan de Elandsgracht het Jaarverslag 2000 aan de pers gepresenteerd. Behalve het financiële jaarverslag bevat het een uitvoerig deel waarin de operationele prioriteiten en een deel waarin personeel en organisatie aan bod komen. Ook staat er een interview met hoofdcommissaris J. Kuiper in. Het verslag, dat dit jaar de titel 'De Factor Blauw' heet, wordt naar verwachting in de loop van deze middag op de website geplaatst. Kent u deze dode man?
2-8-2001. Op dinsdag 9 januari jongstleden werd op het Oosterdok in Amsterdam het stoffelijk overschot aangetroffen van een man. De politie vraagt uw assistentie bij het achterhalen van de identiteit van de man, die is overleden aan een overdosis drugs in combinatie met onderkoeling. Op onze pagina Assistentie Gevraagd staan fotos en een uitgebreid signalement van de dode. Klik hier voor meer informatie.
Overval snackbar
8-8-2001. Gisteravond werd een medewerker van een snackbar aan de Hogeweg het slachtoffer van een overval. Ook hier kwam een met een mes gewapende man binnen. Hij bedreigde het slachtoffer en haalde enkele tientjes uit een kassalade. Hierna ging hij er lopend vandoor. Snelheidscontrole in West
8-8-2001. Op de Willem de Zwijgerlaan hield de politie gistermiddag een snelheidscontrole. Van de gecontroleerde automobilisten reden er 12 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 kilometer per uur. Op de Willem de Zwijgerlaan geldt een maximumsnelheid van 50. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgirokaart thuisgestuurd. Arbeidsongeval Amstelplein
8-8-2001. Bij een arbeidsongeval in een torenflat aan het Amstelplein is gisteravond een 41-jarige werknemer gewond geraakt. De man viel tijdens werkzaamheden van een steiger en maakte een val van circa twee meter. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond aan het hoofd. Ook liep hij enkele botbreuken op. De man is opgenomen in een ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Drogisterij overvallen
8-8-2001. Een gewapende man heeft gistermorgen een drogisterij aan het Julianaplein overvallen. Hij maakte enkele tientjes buit. De overvaller bedreigde een caissière met een mes en eiste geld. Nadat de verdachte geld uit een kassalade had weggenomen ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.
Fietsendief de Amstel in gejaagd
07-08-2001. Een 22-jarige verslaafde man, die vanmorgen een fiets stal in de Rivierenbuurt, belandde als gevolg van die actie in de Amstel. Hij liep met de fiets de buurt door en probeerde het rijwiel voor 25 gulden te slijten aan een voorbijgangster. Deze ging daar niet op in, waarna de dief zijn weg vervolgde. Even later kwam hij een man tegen die de eigenaar van de fiets bleek te zijn. Deze zette, gewapend met hond en honkbalknuppel, de achtervolging in. De verdachte ontkwam aan het onheil door in de Amstel te springen. De politie trok de drenkeling op het droge en zette hem onder de douche. De eigenaar van de fiets was verdwenen en bleef onbekend.
Flessen frisdrank vellen man
07-08-2001. Op de Keizersgracht is maandag een gewonde gevallen bij een arbeidsongeval. Een 19-jarige man loste een vrachtwagen en trok een kar met flessen frisdrank naar buiten. De kar tuimelde om met als gevolg dat de werknemer werd bekogeld met 250 flessen frisdrank. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.
Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook