Politie Amsterdam-Amstelland

Flessen frisdrank vellen man
07-08-2001. Op de Keizersgracht is maandag een gewonde gevallen bij een arbeidsongeval. Een 19-jarige man loste een vrachtwagen en trok een kar met flessen frisdrank naar buiten. De kar tuimelde om met als gevolg dat de werknemer werd bekogeld met 250 flessen frisdrank. Het slachtoffer is met diverse kneuzingen voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.Fietsendief de Amstel in gejaagd
07-08-2001. Een 22-jarige verslaafde man, die vanmorgen een fiets stal in de Rivierenbuurt, belandde als gevolg van die actie in de Amstel. Hij liep met de fiets de buurt door en probeerde het rijwiel voor 25 gulden te slijten aan een voorbijgangster. Deze ging daar niet op in, waarna de dief zijn weg vervolgde. Even later kwam hij een man tegen die de eigenaar van de fiets bleek te zijn. Deze zette, gewapend met hond en honkbalknuppel, de achtervolging in. De verdachte ontkwam aan het onheil door in de Amstel te springen. De politie trok de drenkeling op het droge en zette hem onder de douche. De eigenaar van de fiets was verdwenen en bleef onbekend.


Verkeerszaken
Hier volgt een overzicht van verkeerszaken van dinsdag 06-08-2001: - Beneluxbaan (Amstelveen), 12 bonnen tijdens een gordelcontrole. De overtreders krijgen een acceptgirokaart van 90 gulden thuisgestuurd; - Admiraal de Ruijterweg, 10 keer proces-verbaal tijdens een snelheidscontrole. De hoogste score was 75 kilometer per uur; - Europaboulevard, een snelheidscontrole waarbij 35 hardrijders op de bon zijn gezet. De hoogste scores lagen boven de 80 kilometer per uur;
- Bijlmerdreef, proces-verbaal tegen een 18-jarige automobilist die zonder rijbewijs reed. Op de Dubbelinkdreef liep een 38-jarige automobilist zonder rijbewijs tegen de lamp. Bij de Gaasperplas zette de politie een 24-jarige automobiliste aan de kant die geen rijbewijs had; -Rijksweg A-1, de invordering van het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Almere. De man reed 150 kilometer per uur. Op de A-10-Zuid zette de Verkeerspolitie nog een erg snelle automobilist aan de kant. De 22-jarige Amsterdammer reed dik 150. Ook hij leverde zijn rijbewijs in.


Overlast binnenstad
07-08-2001. Surveillerende agenten deelden maandag 23 verwijderingsbevelen uit aan personen die drugsoverlast veroorzaakten. De politie deelde ook 37 bonnen uit voor zaken als openlijk drugsgebruik, wildplassen, openbare fietsverkoop, drankmisbruik en overtreding van het messenverbod.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook