Politie Amsterdam-Amstelland

Problemen op de A10-Oost
18-7-2001. Op de A10-Oost gebeurde een ongeval tijdens de avondspits. Een 56-jarige motorrijder uit Muiden zag kennelijk een file te laat. De man remde en ging onderuit. Hij droeg geen beschermende kleding en werd met verwondingen aan handen, heup en rug naar een ziekenhuis overgebracht.

Als gevolg van deze aanrijding ontstonden diverse stagnaties voor het achteropkomende verkeer. Tijdens een van die situaties kwam een tweede motorrijder ten val. De 33-jarige man is met een gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis overgebracht.
Deelname Vierdaagse (2)

17-7-2001. Ook dit jaar neemt een groep wandelaars van de politie Amsterdam-Amstelland deel aan de Nijmeegse Vierdaagse. Een verslagje van dag tot dag:
Eerste dag
25 Mannen en 10 vrouwen zijn dinsdagochtend van start gegaan voor het eerste parcours. Ze liepen ten noorden van Nijmegen via Elst hun eerste vijftig kilometer. De deelnemers zijn afkomstig van allerlei wijkteams en diensten van ons korps. Behalve het detachement van 35 collega's in uniform, lopen er verschillende korpsleden individueel (in burger) mee. De omstandigheden deze eerste dag waren prima en de groep van de politie Amsterdam-Amstelland kwam even na drieën binnen.

Tweede dag
Soepel gemasseerd is het voltallige detachement net als gisteren rond vier uur 's ochtends vertrokken. De route via Wijchen werd onder minder gunstige omstandigheden gestart dan gisteren: de lopers kregen flinke stortbuien te verduren. Maar de sfeer op en langs de route is prima. De deelnemers van ons korps hadden na de eerste dag geen last van blaren, maar volgens berichten zijn de schoenen doorweekt, dus of dat zo blijft... wordt vervolgd.
Ernstig arbeidsongeval
17-7-2001. Vanmorgen kort na elf uur is in de Veerstraat een arbeidsongeval gebeurd. Een 36-jarige man, die bezig was met werkzaamheden aan het dak, verloor zijn evenwicht in de dakgoot. Het slachtoffer maakte een val van 15 meter en raakte zwaargewond. Het medisch team van de traumaheli verleende eerste hulp. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand in een ziekenhuis opgenomen. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.
Dode in Westlandgracht
17-7-2001. Vanmorgen rond half elf is in de Westlandgracht, in de buurt van de brug van de Heemstedestraat, een dode man aangetroffen. Een voorbijganger die de vondst deed, waarschuwde passerende agenten. De dode is inmiddels geïdentificeerd als een 49-jarige Amsterdammer. Vermoed wordt dat het stoffelijk overschot enige dagen tot een week in het water heeft gelegen. Alhoewel tot nu toe nog niks op een misdrijf wijst, is het onderzoek rond het stoffelijk overschot nog niet afgesloten.
Beschonken tegen brug
18-7-2001. Vannacht is een 42-jarige automobiliste aangehouden die kort na middernacht tijdens een eenzijdig ongeval tegen de brug van de Noordhollandschkanaaldijk aanreed. Haar auto liep behoorlijk wat schade op. De vrouw had gedronken. Ze ging voor medisch onderzoek naar een ziekenhuis en vervolgens nar een politiebureau. Daar weigerde ze medewerking aan alcoholonderzoek, waarop haar rijbewijs in beslag is genomen.
Dode bij arbeidsongeval
16-7-2001. Vanmorgen rond half twaalf deed zich bij IJburg een arbeidsongeval voor waarbij een 19-jarige vrachtwagenchauffeur het leven liet. De vrachtwagen was geladen met 7 meter lange stalen beschoeiïngsplaten die elk rond de 1.000 kilo wegen. Toen de chauffeur de spanband losmaakte waarmee de platen waren verankerd, kieperde één van de platen uit de vrachtwagen en trof het slachtoffer. Hij overleed ter plaatse. Het medisch helitraumateam landde ter plaatse, maar hoefde niet op treden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in. Onder de vrachtwagen
18-7-2001. Dinsdag tijdens de avondspits raakte op de kruising Postjesweg - Hoofdweg een 54-jarige fietser gewond. De vrouw stak de kruising over en werd daarbij over het hoofd gezien door een 36-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur die afsloeg. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis overgebracht. Ze had twee gebroken tenen.
Ongeval door radio
18-7-2001. Een 21-jarige automobilist verloor vannacht, met vermoedelijk hoge snelheid, de macht over het stuur op de Willem de Zwijgerlaan. Hij ramde drie betonnen paaltjes en kon niet meer verder. De bestuurder vertelde dat het fout ging toen hij aan de radio rommelde. Hij had ook gedronken. Tijdens een alcoholonderzoek kwam een score van ruim 0.8 promille uit de bus.
Aanpak overlast binnenstad
18-7-2001. Dinsdag heeft in de binnenstad surveillerend politiepersoneel 23 personen de buurt uitgestuurd die drugoverlast veroorzaakten. Allen kregen een verwijderingsbevel. Een persoon kreeg een 14-dagenverbod. Hij had al een paar keer een 8-uurverbod gekregen. Drie andere verslaafden werden gewaarschuwd dat ze binnenkort voor een 14-dagenverbod in aanmerking komen. Agenten maakten 21 keer proces-verbaal op voor openlijk druggebruik, wildplassen, handel in harddrugs, vernieling en het messenverbod.
File door bromfietsers
18-7-2001. Gisteravond werden twee Amsterdamse bromfietsers (17 en 22 jaar) gearresteerd omdat zij over de hoofdrijbaan van de Provincialeweg reden en daarmee een fikse file veroorzaakten. Het duo gedroeg zich brutaal en wilde aanvankelijk geen identiteit opgeven. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Een van de brommers was opgevoerd. De bestuurder van deze brommer had geen bromfietscertificaat bij zich. Voor de andere bestuurder gold hetzelfde. Bovendien was zijn brommer niet verzekerd. Verkeerszaken in de regio
18-7-2001. Hier volgt een overzicht van verkeerscontroles en andere verkeerszaken van dinsdag:

Nieuwe Leeuwarderweg
Op de Nieuwe Leeuwarderweg, net na de IJtunnel richting A-10-Noord, werd s ochtends een snelheidscontrole gehouden. De politie zette 83 hardrijders op de bon. Op de plaats van actie mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden.

Startbaan in Amstelveen
Tijdens een snelheidscontrole op de Startbaan in Amstelveen werd 30 keer proces-verbaal opgemaakt voor snelheidsovertreders. De politie controleerde s middags en s avonds. De hoogste score was 98 kilometer per uur.

Cruquiuskade
Gisteravond werd op de Cruquiuskade een snelheidscontrole gehouden waarbij 37 hardrijders tegen de lamp liepen. De hoogste score was 90 kilometer per uur. Deze chauffeur reed 40 kilometer te hard.

Leidsestraat
Een 44-jarige automobilist die door het voetgangersgebied Leidsestraat reed, werd gearresteerd. De man was beschonken. Hij had bloeddoorlopen ogen, sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Eenmaal aan een politiebureau weigerde hij alle medewerking aan alcoholonderzoeken. Hierop is zijn rijbewijs in beslag genomen.

Dolingadreef
Gistermiddag werd een verkeerstechnisch gezien levensgevaarlijke Engelse auto in beslag genomen door politiepersoneel van wijkteam Flierbosdreef. De bestuurder, een 37-jarige Brit die al geruime tijd in Nederland woonde, had geen rijbewijs en kon niet aantonen dat de auto was verzekerd. De banden waren abominabel slecht. Door de gladde loopvlakken waren hier en daar de staaldraden van het karkas zichtbaar. Een van de portieren was in ongerede geraakt en alleen te openen door aan en staaldraadje te trekken. Bovendien was het contactslot defect. Het politieonderzoek naar de auto loopt nog.

Statenjachtstraat
Vannacht werd een 30 jarige Amsterdamse automobilist gearresteerd die te veel had gedronken. Een alcoholtest wees een alcoholscore van ruim
1,35 promille aan. Het rijbewijs van de chauffeur is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dolingadreef
Gisteravond werden verkeerscontroles gehouden door politiepersoneel van de Vliegende Brigade. Daarbij zijn 32 bonnen uitgedeeld. Er werd ook naar snelheid gekeken. De hoogste score was 84 kilometer per uur.

Basisweg
Tijdens de avondspits werd bij de oprit van de A10 gekeken naar op automobilisten die zich niet houden aan de rijrichting van de voorsorteervakken. De agenten deelden 35 bonnen uit.

Snelwegen
Op de A10-Noord en de A2 heeft de Verkeerspolitie twee keer het rijbewijs van zeer snelle automobilisten ingevorderd. Een 50-jarige automobilist uit Kudelstaart reed 152 kilometer per uur op de A10-Noord. Op de A2 in de buurt van Ouderkerk a/d Amstel zette een 57-jarige automobilist uit Vinkeveen een snelheid van 165 kilometer per uur neer.
De nieuwste vacatures
17-7-2001. Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook vele andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Op deze site staan meer dan 30 administratief-technische vacatures. Nieuwsgierig? Klik hier voor meer informatie. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega.

Deel: ' Politie Amsterdam-Amstelland '
Lees ook